29. aprila 2024

Tehnokrat

Moč tehnologije.

EMC in hibridni oblaki

2 min read

Korporacija EMC je danes v Las Vegasu na svoji letni konferenci EMC World poskrbela za številne novosti, večina njih je seveda povezana s hrambo podatkov in računalniškimi oblaki. Megatrendi mobilnosti, oblaka, velikih podatkov in družabnosti namreč ustvarjajo ogromne količine podatkov, ki jih želijo podjetja in posamezniki hraniti in obvladovati. V ničlah in enicah, zapakiranih v velike črne škatle, se tako skriva veliko poslovne in sentimentalne vrednosti.

EMC ocala logo

EMC je že lani s svojo programsko rešitvijo ViPR predstavil nov standard programsko definirane hrambe podatkov, letos pa je svojo inovacijo še nadgradil. ViPR 2.0 namreč prinaša temeljito poenostavitev upravljanja s podatkovnimi viri, podpira veliko več podatkovnih skladišč in drugih virov (po ocenah strokovnjakov kar 80% vseh rešitev, ki danes hranijo podatke) ter ponuja vrsto zanimivih storitev za podjetja, ki poslujejo globalno. Večina njih je povezana z napredno analitiko, saj podjetjem omogoča avtomatizacijo sistemov hrambe in zagotavljanje podatkovnih virov za poslovne aplikacije, pri čemer podpira tako fizične kot virtualizirane rešitve ter platforme podjetij VMware, OpenStack ter Microsoft. Močno izboljšani sta tudi geografska distribucija in replikacija podatkov.

EMC ECS

Nova je tudi črnomodra škatla z oznako ECS. Gre za napravo po imenu Elastic Cloud Storage, ki podjetjem omogoča enostavno postavitev zasebnega ali hibridnega oblačnega okolja, saj v eni napravi združuje tako enostavnost in cenovno dostopnost javnih oblakov kot varnost in možnost nadzora, ki krasita zasebne oblake. Naprava, ki je na voljo v treh različicah (s 360 TB, 1,4 PB ali 2,8 PB pomnilnika), ponuja obilo prilagodljivosti, v svoji najzmogljivejši različici pa ponuja do 28 odstotkov nižje skupne stroške lastništva kot storitve hrambe in obdelave podatkov velikih oblačnih ponudnikov (Amazona in Googla).

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © Tehnokrat | Vse pravice pridržane. | Newsphere by AF themes.