19. aprila 2024

Tehnokrat

Moč tehnologije.

Modra orodjarna

1 min read

IBM je na konferenci Impact v Las Vegasu najavil svojo bogato platformo v oblaku, namenjeno razvijalcem. BlueMix, kot se sodobna orodjarna imenuje, premore več kot 30 dodatnih spletnih storitev, ki razvijalcem olajšajo integracijo spletnih rešitev v poslovna okolja, razvoj rešitev za mobilne platforme ter implementacije projektov s področja interneta stvari. Oblačna platforma gradi na odprtih standardih, razvijalcem pa omogoča enostavnejše povezovanje javnih aplikacij ter zasebnih podatkov.

codenamebluemix

Del BlueMix je tudi možnost obdelave podatkov (analitika kot storitev) velikih količin podatkov. S tem pomaga razvijalcem pripraviti še boljše spletne in mobilne aplikacije ter storitve. Velik plus z vidika razvijalcev prinaša tudi možnost kombiniranja in povezovanja različnih vtičnikov (API), ki jih uporabljajo v drugih rešitvah. Na ta način se razvojni časi iz mesecev lahko skrajšajo na vsega nekaj minut.

IBM BlueMix

Obenem so v IBMu objavili tudi razpoložljivost pisarniških prostorov, poimenovanih BlueMix Garage. Prvi bodo locirani v osrčju Silicijeve doline, v San Franciscu. Do konca letošnja leta naj bi jih že napolnilo prvih dvesto start-up podjetij, ki veljajo za najbolj inovativna. Ob sodelovanju z IBMovimi svetovalci ter partnerji pa bodo lahko nadebudni razvijalci pripravili še boljše spletne, predvsem pa oblačne rešitve.

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © Tehnokrat | Vse pravice pridržane. | Newsphere by AF themes.