16. aprila 2024

Tehnokrat

Moč tehnologije.

IBM Impact 2014

2 min read

IBM je pravkar začel s svojo letno konferenco Impact, katere rdeča nit je tokrat hitrost inoviranja v svetu računalništva v oblaku in mobilnosti. Oziroma samopostrežno sestavljivo poslovanje. Poslovanje se namreč osredotoča na hitrost obvladovanja sprememb, saj to pomeni ustvarjanje in uveljavljanje konkurenčnih prednosti. Podjetja pač zahtevajo visoko učinkovitost v vsakem trenutku. In rešitve po svojem okusu, ne glede na ponudnika.

IBM sestavljivo poslovanje
Oblačno in mobilno
Sicer o strategiji, ki v ospredje potiska računalništvo v oblaku in mobilnost danes poslušamo z vseh koncev in krajev, je bil prav IBM eden prvih, ki je to tudi dejansko začel uresničevati. Premiki v digitalnem gospodarstvu so spremenili gledanje podjetij na tehnologijo in poslovanje – danes res ni pomembno, kje se nahajaš na svetu, vse je dosegljivo. Problem nastane zaradi tega, ker podjetja želijo vse spremembe opraviti hkrati, za kar pa nimajo ustreznega znanja in izkušenj.

IBM Cloud marketplace
Prva večja najava konference IBM Impact 2014 podjetjem in razvijalcem programske opreme prinaša tudi novo nakupovalno izkušnjo, poimenovano IBM Cloud marketplace. Na IBMovo skrajno novodobno tržnico (aplikacijsko in storitveno) uporabnik pride, preveri ponudbo, lahko tudi preizkusi aplikacije in storitve – ne le IBMove, temveč tudi partnerske. Iskanje po aplikacijah pohvalno deluje tudi po vlogah zaposlenih v podjetju (marketing, nabava, itd).

IBM Cloud marketspace

Seveda oblak temelji na virtualizirani železnini, zato Cloud marketplace omogoča tudi najem/nakup virutalnih strežnikov – že sekunde po tem jih lahko prilagajamo (število procesorjev, diskov, javni, zasebni, vrsta hrambe podatkov). Enostavnost pa je primerljiva s spletnim nakupovanjem.

V IBMu so se tudi odločili, da pripravijo tudi vrsto že razvitih in sestavljenih rešitev – za tiste, ki vedo, da delujejo odlično. Tako podjetjem še pomagajo pri integraciji orodij, ki jih potrebujejo pri svojem delu. Prideš na tržnico, kjer ti (virtualizirani) prodajalec pomaga izbrati pravo rešitev – skozi študije primerov, mnenja skupnost uporabnikov itd.

IBM Impact 2014

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © Tehnokrat | Vse pravice pridržane. | Newsphere by AF themes.