18. aprila 2024

Tehnokrat

Moč tehnologije.

Berlin v Turčiji

2 min read

Berlinski sejem, organizator sejma zabavne elektronike IFA, je v Turčiji predstavil nekaj novosti, ki jih bomo lahko jeseni ugledali na severu Nemčije. Rdeča nit letošnjega sejma bo IFATAINMENT – tehnologija lahko uporabnike zabava na vsakem koraku in na najrazličnejše načine. Ljudje smo stalno povezani v splet in z vsebinami, ki so nam blizu.

IFA GPC 2014 Belek

Jesen prinaša pomembno spremembo, označeno s kratico CE 4.0 – danes je pred nami že četrti val zabavne elektronike. Spremembe so vidne predvsem na področju povezljivosti. Skorajda vse naprave se znajo povezati v internet in tam poiskati ustrezne vsebine (video, glasbo, novice, fotografije …). Ne le to, znajo tudi komunicirati med seboj in tako lahko pametni telefon uporabimo kot podaljšek ali daljinski upravljalec za dostop do vseh novih pametnih naprav – zabavne elektronike in gospodinjskih aparatov v našem domu.

Juergen Boyny iz analitske hiše GfK je izpostavil, da se v gospodinjstvih, ki, mimogrede, postajajo čedalje manjša, uveljavlja trikotnik naprav, predvsem televizorja, računalnika in telefona. Čeprav bo televizor še vsaj desetletje (ali dve) igral osrednjo vlogo, pa je jasno, da prevzema vse več funkcij drugih naprav. V prihodnje pa utegnejo za njegov za razvoj skrbeti telekomunikacijske storitve.

IFA GPC 2014 Belek

Philips bo na IFI pokazal novo generacijo televizorjev. Ti namreč premorejo vgrajen štirijedrni procesor, sistem Android in so primerni tako za igranje iger, plačevanje položnic prek spleta, skratka (skoraj) vsemogočni. Nova generacija osvetlitve Ambilight pa skrbi za še močnejši vtis ob gledanju vsebin. Za piko na i znajo novi televizorji celo bolj »zažareti«, ko pade gol na nogometnem prvenstvu. Da, zabavna elektronika melje naprej.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © Tehnokrat | Vse pravice pridržane. | Newsphere by AF themes.