Družina Mate 30 se predstavi

Huawei je predstavil najnovejšo serijo pametnih telefonov Mate 30. Ti znova postavljajo visoke standarde v mobilni industriji, predvsem kar zadeva zmogljivosti strojne opreme in inovacij v programski opremi. Zelo verjetno bodo morali shajati brez podpore za Googlovo aplikacijsko tržnico in se nanašati na svojo lastno.

Pametni telefoni serije Huawei Mate 30 so plod 32-letnega razvoja komunikacijskih tehnologij in inovacij v oblikovanju. Krasita jih zaslon OLED in procesor Kirin 990 (5G). Revolucionarni sistem štirih izredno občutljivih zadnjih kamer kinematografske kakovosti vključuje dve glavni kameri za neverjetne fotografske in video rezultate. Hitro polnjenje ter vmesnik EMUI 10 pa zagotovita dolgo trajanje baterije in izboljšano uporabniško izkušnjo.

Zaslon pametnega telefona Huawei Mate 30 Pro je ukrivljen pod kotom 88 stopinj, kar skupaj s tanko zaslonsko zarezo na vrhu ter ozkimi robovi, zagotavlja odlično vizualno izkušnjo. Hkrati uvaja intuitivno interakcijo s stranskim dotikom, saj ima namesto fizičnih bočnih tipk za spreminjanje glasnosti virtualne. Poleg tega so tipke poljubno prilagodljive. Tipalo prstnega odtisa pod zaslonom in tipala v zaslonski zarezi za prepoznavo obraza, skupaj zagotovijo visoko stopnjo udobja in varnosti. Zvočna zaslonska tehnologija pa zagotavlja kakovostni zvok, ki ga oddaja zaslon, saj le tega spremeni v membrano zvočnika.

Pametne telefone serije Huawei Mate 30 poganja najbolj izpopolnjen procesor, ki ga odlikujeta zmogljivost in energijska učinkovitost. Kirin 990 (5G) premika fizikalne meje, saj vključuje učinkovito tristopenjsko arhitekturo procesne enote, nevronsko enoto za umetno inteligenco z jedri lastne arhitekture Da Vinci in 16-jedrni grafični procesor.

Kirin 990 (5G) je najbolj celovit in pameten »procesor« na trgu izdelan v 7 nm + EUV postopku z vgrajenim modemom za omrežja 5G, ki podpira tudi omrežja 2G, 3G in 4G. Je tudi prvi polno frekvenčni 5G čip, ki podpira nesamostojno (NSA) in samostojno (SA) arhitekturo omrežja ter frekvenčni in časovni duplex; FDD oziroma TDD. Huawei Mate 30 Pro 5G je zato prvi pametni telefon za omrežja 5G druge generacije. Opremljen je s kar 14 antenami, ki zagotavljajo izjemne hitrosti in neprekosljivo povezljivost.

Huawei Mate 30 ima vgrajeno veliko baterijo kapacitete 4200 mAh, Mate 30 Pro pa še večjo kapaciteto 4500 mAh. Varnost hitrega (40 W) in brezžičnega (27 W) polnjenja je potrdila nemška organizacija TÜV Rheinland. Z dodatnimi polnilnimi napravami pa je zagotovljeno udobno polnjenje v vseh primerih rabe. Poleg tega naprave serije Huawei Mate 30 ponujajo tudi povratno brezžično polnjenje, ki vam v primeru potrebe omogoča hiter in priročen način polnjenja drugih naprav.

Huawei Mate 30 je opremljen s sistemom treh zadnjih kamer, v katerem je glavna kamera s tipalom ločljivosti 40 milijonov slikovnih pik, kamera z ultra-širokim kotom ločljivosti 16 milijonov in 8-milijonska kamera s teleobjektivom. Skupaj s procesorjem za obdelavo signalov ISP 5.0 omogočajo zajem kakovostnih fotografij in videoposnetkov. Revolucijo pa predstavlja sistem štirih zadnjih kamer telefona Huawei Mate 30 Pro. Obe glavni kameri, od teh ima ena širok vidni kot, sta opremljeni s tipalom ločljivosti 40 milijonov slikovnih pik, njuno delo pa podpira 8 milijonska kamera s teleobjektivom in 3D kamera za globinsko zaznavo.

Občutljivi glavni kameri omogočata osupljive fotografije, ki se lahko primerjajo s fotografijami, posnetimi s profesionalno fotografsko opremo. Tipalo veliko 1/1,54 palca z občutljivostjo ISO 51200 omogoča zajem video posnetkov z razširjenim dinamičnim razponom razločljivosti 4K pri hitrosti zajema 60 sličic na sekundo ter zelo počasnega gibanja s hitrostjo 7680 sličic na sekundo. Podprto pa je tudi snemanje videa v časovnih intervalih v ultra širokem kotu razločljivosti 4K v vseh svetlobnih razmerah in profesionalni učinki zamegljenega ozadja. Druga kamera v sistemu dveh glavnih, pa ima tipalo veliko 1/1,7 palca ter sposobnost zajeti do 40 odstotkov več svetlobe za snemanje v slabih svetlobnih razmerah z impresivno občutljivostjo ISO 409600.

8-milijonska kamera s teleobjektivom ponuja 3-kratno optično, 5-kratno hibridno in 30-kratno digitalno povečavo. Za kakovost posnetkov poskrbita optična in z umetno inteligenco podprta stabilizacija. Poleg zadnje kamere za 3D zaznavo globine ima podobne zmogljivosti tudi sprednja, da so profesionalni učinki zamegljenega ozadja mogoči tudi pri selfijih.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.