19. aprila 2024

Tehnokrat

Moč tehnologije.

Brezstično in brez avtentikacije do 25€

2 min read

Mastercard za jesen napoveduje pomembno novost pri plačevanju z brezstično kartico, in sicer povišanje zneska plačevanja brez avtentikacije s sedanjih 15 na 25 evrov. Za to odločitev smo najbolj zaslužni uporabniki, ki smo brezstični način plačevanja povsem posvojili. Dvig zneska za plačilo brez avtentikacije pa obljublja še boljšo uporabniško izkušnjo.

Če smo še do leta 2014 plačila z bančno kartico potrjevali le tako, da smo slednjo vstavili neposredno v bralnik, pri tem pa vtipkali štiri mestno varnostno kodo, je sprememba brezstičnega plačevanja kartic predstavljala revolucijo v uporabniški izkušnji. Prelomnica, ki se obeta z 18. oktobrom 2019, bo dvig zneska pri plačevanju brez avtentikacije iz trenutnih 15 na 25 evorv, pri čemer dnevni limit ostaja 150 evorv oziroma toliko, kolikor določi banka, ki je izdajateljica kartice.

Zadnja raziskava Masterindex, ki jo je za Mastercard opravila Mediana, kaže, da 60 % vprašanih nima težav s plačevanjem zneskov do 5€ s plačilno kartico, 65 % vprašanih pa vsaj polovico svojih nakupov plačuje s kartico.

»Spletnih nakupov se poslužuje že vsak tretji državljan Slovenije, več kot 55 % uporabnikov, ki spletno nakupuje vsaj enkrat mesečno, pa svoj nakup opravi s pametnim telefonom. V svetu množične potrošnje je povečana varnost tovrstnih plačil več kot pomemben korak v razvoju zagotavljanja sistema varnosti spletnih nakupov,« poudarja Luka Gabrovšek, poslovni direktor družbe Mastercard v Sloveniji. Ob tem dodaja: »Odločitev finančnih institucij za dvig zneska, ki ne zahteva dodatne avtentikacije, na 25 evrov dokazuje, da so potrošniki sprejeli tovrstni sistem plačevanja. V podjetju Mastercard verjamemo, da bo trend brezstičnih plačil tudi v prihodnje naraščal v isti meri kot zdaj ali pa še bolj.«

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © Tehnokrat | Vse pravice pridržane. | Newsphere by AF themes.