16. aprila 2024

Tehnokrat

Moč tehnologije.

Najbolj ukrivljen računalniški monitor

1 min read

Inženirjem podjetja AOC je treba priznati drznost. Igričarjem bodo v kratkem ponudili računalniški monitor s premerom krivine zaslona v obsegu 2000 mm. AOC C3583FQ je bolj ukrivljen kot kateri drugi monitor z ukrivljenim zaslonom, zato ponuja še bolj pristno uporabniško izkušnjo ob igranju iger. Igričarji se ob odštetih 799 evrih (vendarle gre za 35-palčni monitor) še bolj vživijo v svoj virtualni svet.

C3583FQ_1

Vrhunska je tudi hitrost osveževanja slike, ki dosega 160 Hz, medtem ko tehnologija Adaptive-Sync (združljiva z rešitvijo FreeSync™, ki osveževanje prilagaja med 45 in 160 Hz glede na prikazano vsebino) in široka polna visoka ločljivost (2560 x 1080 pik) poskrbita, da je prikazana slika brez kakršnih koli anomalij, npr. trzanja, trganja ali meglenja, ki jih lahko doživimo pri zaslonih slabše kakovosti. Novi monitor je opremljen s po dvema vmesnikoma HDMI (MHL) ter DisplayPort, zato je nanj možno priključiti res veliko virov slike.

C3583FQ_3

Monitor je opremljen z matriko vrste MVA, ki je sposobna prikaza globokih črnih barv ter dosega visoko kontrastno razmerje (2000 : 1). V primerjavi z zasloni z matriko TN je slika videti vrhunsko, obenem pa ta vrsta matrike še vedno ohranja nizek odzivni čas 4 ms. Igričarji lahko vklopijo tudi poseben igričarski način, ki dodatno prilagodi barvni profil, svetilnost in kontrast igranju iger. Širok vidni kot 178° pa ne razvaja le igralca temveč tudi gledalce, doma ali na tekmovanjih. Za dodatno udobje poskrbita zmogljiva vgrajena stereo zvočnika in nabor zvočnih priključkov.

C3583FQ_2

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © Tehnokrat | Vse pravice pridržane. | Newsphere by AF themes.