Chromebooki premagali MacBooke

Nizkocenovni prenosniki, opremljeni z Googlovim operacijskim sistemom in oznako Chromebook so bili pravi hit letošnjega leta. Do novembra so jih prodali kar 1,76 milijona, oziroma povedano drugače – vsak peti prodan prenosnik je bil Chromebook.

Nov uporabniški rekord za Steam

Igričarska spletna storitev Steam je izjemno priljubljena med uporabniki, še posebej za praznike. 29. decembra so uporabniki postavili nov rekord, saj jih je storitev hkrati uporabljalo več kot 7,6 milijona.

Fotografije, ki rešujejo kriminalna dejanja

Razne znanstvene nadaljevanke in filmi, ki nam jih v zadnjih letih servira Hollywood, včasih postrežejo z res dobrimi idejami. Eno takih so prepoznali tudi pravi znanstveniki, ki že delajo na tem, da bi s pomočjo očesnih odsevov v fotografijah prepoznali dogajanje v ozadju ali celo prostoru.

Kakšne torrente smo iskali v 2013?

V spletu obstaja prava poplava iskalnikov BitTorrent vsebin. Čeprav imamo po uradni različici ljudje radi torrent datoteke predvsem zaradi enostavnosti dostopa do priljubljenih Linux distribucij, pa naše iskalne poizvedbe pravijo drugače. V letu 2013 smo najpogosteje iskali …

Policijski avtomobil na steroidih

Kaj dobimo, če policijski avtomobil križamo z vrsto umetne pameti? Novi prototipni policijski avtomobil, ki se že vozi po ulicah New Yorka. Opremljen z več kamerami ne le snema vse dogajanje, temveč sproti analizira zajete registrske tablice vozil in naslove prebivalcev. Podatke pa pošilja v obdelavo na glavno policijsko postajo. Veliki brat je znova … […]

Amazonovo 2014

Spletnega trgovca Amazon ni treba posebej predstavljati. Že letos nas je večkrat presenetil, za leto 2014 pa obljublja pravo ofenzivo. Tako naj bi v naslednjem koledarskem letu skoraj zagotovo ugledal luč sveta pametni telefon z logotipom največje spletne knjigarne.

OLED-partnerstvo je končano

Industrija je še poldrugo leto nazaj zvedavo pogledovala proti japonskima velikanoma, ki sta sklenila, da bosta tehnologijo zaslonov OLED razvijala skupaj. A ljubezni med Sonyjem in Panasonicom je očitno konec, s tem pa tudi upov o bližnji masovni proizvodnji velikih monitorjev in televizorjev OLED.

Tablice poneumljajo otroke

Od sodobnih staršev radi slišimo, da so tablice tako enostavne za uporabo, da rokovanje z njimi obvlada že njihov triletni otrok. Ta se ponavadi sicer dere “ptičkeeee” in vemo, kaj sledi. A nekateri zdravniki in pediatri menijo, da tablice lahko zavirajo uspešen razvoj otroka.

Vesel božič

Spletna stran vsem obiskovalcem vošči vesel božič in lepe praznike. Kot se za tehnološke zanesenjake spodobi, je prav, da vam postrežemo tudi s predstavitvijo prazničnega drevesca – tokrat v obliki holograma. Nahaja se v Evropi, tako da se lahko na ogled tudi zapeljete.