27. aprila 2024

Tehnokrat

Moč tehnologije.

V tretje gre rado

1 min read

Sistem majhnega, a zmogljivega fotoaprara, primernega za zahtevnejše uporabnike so pri Nikonu preprosto poimenovali Nikon 1. A zdi se, da so šele s tretjo generacijo novih fotoaparatov naredili to, kar so uporabniki od njih pravzaprav pričakovali. V3 je namreč prvi Nikon z novim in zmogljivim slikovnim procesorjem Expeed 4a, ki v kombinaciji s 171-točkovnim hibridnim sistemom samodejnega ostrenja med neprekinjenim samodejnim ostrenjem zmore fotografirati s hitrostjo 20 posnetkov na sekundo.

Nikon 1 V3 1

Kaj je pravzaprav Nikon 1 V3? Gre za fotoaparat v majhnem in trpežnem ohišju z velikim slikovnim tipalom CMOS z 18,4 milijoni slikovnih točk in občutljivostjo ISO 160 – 12.800. Z zaklenjeno izostritvijo na prvem posnetku lahko z V3 posnamemo celo 40 posnetkov v formatu RAW s hitrostjo do 60 posnetkov na sekundo. V3 kot prvi fotoaparat serije Nikon 1 vključuje nagibni zaslon na dotik in novo izbirno dodatno opremo, kot je elektronsko iskalo in trpežen ter funkcionalen ročaj z gumbi, ki spominjajo na Nikonove DSLR-je.

Nikon 1 V3 2

Nikon 1 V3 je presneto draga fotografska igrača, saj z objektivom 1 Nikkor 10-30 mm stane skoraj tisočaka, a vseeno pusti zelo dober vtis.

Nikon 1 V3 3

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © Tehnokrat | Vse pravice pridržane. | Newsphere by AF themes.