27. aprila 2024

Tehnokrat

Moč tehnologije.

Fujitsu stavi na varnost

1 min read

Visoko povpraševanje po storitvah, ki nudijo visoko varnost. Fujitsu je po Evropi, predvsem pa v Nemčiji sklenil milijonske posle prav na račun svojih izjemno varnih strežnikov in podatkovnih centrov, ki se nahajajo na evropskih tleh. Nova najvarnejša metoda avtentikacije pa je postalo skeniranje ožilja dlani uporabnika.

Fujitsu PalmSecure

IT-varnost Fujitsu prinaša prav vsem uporabnikom. Ne le kot del varnostne politike podjetja, temveč tudi z implementacijo naprednih tehnologij, kakšrna je skener ožilja dlani uporabnika. Slednjo je sicer razvilo podjetje PalmSecure in danes skrbi za avtentikacijo več kot 40 milijonov ljudi po vsem svetu. Je namreč 10-krat natančnejša od tehnologije prepoznavanja očesne mrežnicec, 100-krat varnejša od tehnologije prstnega odtisa in 1000-krat natančnejša od tehnologije prepoznavanja obrazov. V njenem primeru se namreč sprejetje napačne odločitve (uporabnika) v povprečju zgodi le enkrat na 1,25 milijona poskusov. Obenem je prepoznavanje žilne slike dlani precej bolj higiensko od drugih metod, pa tudi “ponarejanje” praktično ne pride v poštev.

kako-deluje-palmsecure

Fujitsu je tehnologijo že implementiral v svojih premijskih ultraprenosnih računalnikih in tablicah, medtem ko je PalmSecure poskrbel, da jo najdemo tudi v nekaterih bankomatih ter drugih plačilnih sistemih po svetu.

uporaba-palmsecure-1uporaba-palmsecure-2

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © Tehnokrat | Vse pravice pridržane. | Newsphere by AF themes.