8. septembra 2024

Tehnokrat

Moč tehnologije.

Samsung se je resneje lotil tiskanja

1 min read

Korejci vendarle spoznavajo, da v njihov ekosistem digitalnih naprav vendarle sodijo tudi tiskalniki. Bržkone največja novica novinarskega dne na sejmu CeBIT je Samsungovo resnejše ubadanje s področjem tiskalniških storitev iz oblaka.

Samsung Cloud Print namreč sodeluje z mobilnimi napravami, pri čemer se za razliko od drugih rešitev mobilnega tiskanja ne veže na elektronski naslov, temveč na telefonsko številko uporabnika. Tako je prepoznavanje še precej natančnejše, da je rešitev primerna predvsem za poslovna okolja pa skrbi v modelu Galaxy S5 predstavljena večnivojska varnostna rešitev KNOX.

Samsung Xpress C1860FW z NFC

Samsung je v svoji viziji »dokumentov prihodnosti« na sejmu CeBIT prikazal svoje najnovejše rešitve v tiskanju. Mednje sodijo številni prenovljeni modeli tiskalnikov, ki so z letošnjim modelnim letom pridobili možnost hitrega povezovanja z mobilniki, ki imajo vgrajen čip NFC.

Uporaba in deljenje tiskanja z aplikacijo Cloud Print sta preprosta – druge osebe lahko uporbnik hitro registrira preko telefonskih številk v imeniku telefona, zaradi povezave NFC pa lahko svoj pametni telefon preprosto povežemo z do kar 20 tiskalniki.

Samsungova aplikacija Cloud Print bo za naprave s sistemom Android na voljo na Google Play in Samsung Apps od junija naprej, do konca leta pa nameravajo izdati tudi različico za iOS. Nišna različica za platformo Windows Phone pa bo luč sveta ugledala šele prihodnje leto.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © Tehnokrat | Vse pravice pridržane. | Newsphere by AF themes.