26. aprila 2024

Tehnokrat

Moč tehnologije.

Spletne brihte

2 min read

A1 Slovenija v sodelovanju z zavodom Varni internet slovenskim osnovnošolcem ponuja brezplačna izobraževalna doživetja o skritih pasteh spleta, imenovana Spletne brihte. Projekt bo učence opremil s potrebnimi veščinami za varno rabo interneta ter jim dal ustrezna znanja in samozavest, da bodo pripravljeni tudi za življenje na spletu. Z najnovejšim projektom A1 dopolnjuje svoje aktivnosti v podporo mladim in podaljšuje brezplačni dostop do interneta za otroke iz socialno ogroženih družin, ki so jim lani podarili 1000 modemov in SIM kartic.

Kot ponudnik celovitih komunikacijskih rešitev je A1 Slovenija zavezan k ustvarjanju rešitev, ki bogatijo življenja uporabnikov v digitalnem svetu, pri tem pa je zagotavljanje varne uporabe njihovih storitev med najpomembnejšimi prioritetami. S tem v mislih se je podjetje v svoji strategiji družbene odgovornosti zavezalo ambicioznemu cilju, in sicer do leta 2023 v digitalno izobraževanje vključiti 12.000 otrok in mladostnikov ter jih usposobiti za aktivno oblikovanje digitalnih svetov. V sodelovanju z zavodom Varni internet so razvili projekt Spletne brihte, v katerem osnovnošolci druge in tretje triade spoznajo temeljna znanja in spretnosti, ki jih potrebujejo za učinkovito, varno in odgovorno uporabo digitalnih medijev in tehnologije.

A young caucasian child watching movie on laptop in the living room

»Izobraževalna doživetja Spletne brihte so primarno namenjena osnovnošolcem v šolah iz manjših slovenskih krajev, ki pogosto nimajo priložnosti za sodelovanje v takšnih programih ali pa imajo učenci do teh vsebin slabši dostop,« je ob najavi programa povedala Zlatka Poličar, ekspert za družbeno odgovornost pri A1 Slovenija. Prve spletne brihte se bodo kalile v 26 osnovnih šolah. Mlajši učenci, od 4. do 6. razreda, bodo vključeni v delavnico Predno na splet, pamet v roke vzet!, ki se bo osredotočala predvsem na prevare, zlorabe in spletno nasilje. Za starejše učence, od 7. do 9. razreda, pa strokovnjaki zavoda Varni internet izvajajo delavnico Z mobilno napravo brskam tisto pravo!, namenjeno spodbujanju kritičnega razmišljanja o digitalnih sledeh, ki jih puščajo za sabo. Vsebina izobraževanj je zasnovana na podlagi ugotovitev mednarodne raziskave Digitalno življenje otrok v času korone (Kids’ Digital Lives in Covid-19 Times), ki je proučevala spremembe otrokovega digitalnega udejstvovanja v času epidemije covida-19, s posebnim poudarkom na otrokovi spletni varnosti in blagostanju.

A1 Slovenija s predstavitvijo novega programa tudi podaljšuje brezplačni dostop do interneta za skupno 1000 socialno šibkejših družin, ki jim je leta 2020 v sodelovanju z Zvezo prijateljev mladine Slovenije in Zavodom Republike Slovenija za šolstvo podaril modeme in SIM kartice z enoletnim brezplačnim dostopom do interneta. Podjetje se je odločilo, da brezplačen dostop do interneta podaljša tudi za obdobje šolskega leta 2021/2022. S tem bo socialno šibkejšim družinam še naprej omogočeno nemoteno povezovanje in enakopravno sodelovanje v delovnem in šolskem okolju, življenju in zabavi, kar je osnovno vodilo družbe A1 Slovenija.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © Tehnokrat | Vse pravice pridržane. | Newsphere by AF themes.