16. aprila 2024

Tehnokrat

Moč tehnologije.

Xiaomi bo izdeloval električne avtomobile

1 min read

Dokazali so se z električnimi skuterji, zdaj pa je čas za korak, bolje rečeno kar dva, naprej. Xiaomi bo oblikoval podružnico Xiaomi EV, v katero bo vložil približno 1,3 milijarde evrov, v naslednjih desetih letih pa še deset milijard ter zagnal proizvodnjo električnih vozil.

Wang Xiang, partner in predsednik podjetja Xiaomi, je pred kratkim dejal, da čuti izjemen potencial znotraj avtomobilske industrije, saj je podjetje prejelo več kot 20.000 življenjepisov za službo. Ekipa Xiaomi EV je skrbno izbrala kandidate in oblikovala ekipo s približno 300 zaposlenimi. Veliko število kandidatov je dokazalo, da je Xiaomi postal nova sila, ki vnaša velika pričakovanja tudi med poslovneže. Ker se ekipa še vedno hitro širi, Xiaomi vabi k sodelovanju še več nadarjenih posameznikov.

V petih mesecih od objave pobude Xiaomi EV do uradne registracije podjetja je ekipa Xiaomi EV opravila ogromno raziskav in pregledov dobavnih verig v industriji, z več kot 2000 anketami in obiski več kot 10 ključnih partnerjev v industriji.

Poleg tega je Xiaomi 25. avgusta napovedal nakup podjetja za tehnologijo avtonomne vožnje Deepmotion Tech. To kaže, da se je skupina začela osredotočati na gradnjo avtomobilskih tehnologij in razvoj talentov. V Xiaomiju je trenutno 16.000 inženirjev, tehnološke prednosti pa dosega predvsem na področjih umetne inteligence ter novih materialov.

Podjetje Xiaomi EV je zaključilo svoje hitro formiranje ekipe, veliko pa je vlagalo v ključno tehnologijo avtonomne vožnje. Se že veselim naslednjih korakov, vozil in predvsem vožnje!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © Tehnokrat | Vse pravice pridržane. | Newsphere by AF themes.