26. aprila 2024

Tehnokrat

Moč tehnologije.

5 kamer na nova 5T

2 min read

Huawei očitno že tipa naslednji razvojni korak. Mobilnik Huawei nova 5T, ki ima vgrajenih kar 5 kamer, podprtih z umetno inteligenco, je od danes že na voljo domačim kupcem. Zanje imam še eno dobro novico. Mobilnik stane le polovico toliko, kot sicer Huawei računa za svoje zastavonoše iz družine P30.

Telefon nova 5T bo enostavno prepoznati, saj ima nahrbtni strani vgrajene štiri kamere. Glavno s tipalom ločljivosti 48 milijonov slikovnih pik dopolnjujejo kamera z ločljivostjo 16 milijonov slikovnih pik in ultra širokokotnim objektivom ter še dve z ločljivostjo dveh milijonov slikovnih pik. Ena za podatke o globini posnetka in druga za bližinsko (makro) fotografijo. Huaweievi pametni telefoni so sinonim vrhunske mobilne fotografije, opisan sistem zadnjih kamer pa obeta velik napredek tudi v kakovosti video posnetkov.

Umetna pamet pomaga pri fotografiranju
Huawei je sicer prav tako eno izmed vodilnih podjetji, ko gre za mobilno fotografijo, podprto z umetno inteligenco. Nova 5T glede tega ni izjema, saj ima med drugim napreden nočni način fotografiranja, ki občutno izboljša kakovost fotografij pri šibki svetlobi.

Trendovsko velik 6,2-palčni (15,8 cm) zaslon z matriko pasme IPS se lahko pohvali z ločljivostjo 2440 x 1080 slikovnih pik (in gostoto kar 412 DPI – pik na palec). Zaslon telefona sega do robov naprave, sprednja kamera pa je pod preluknjanim delom, ki pa je na takem mestu, da uporabnika med uporabo telefona ne moti. Prednja kamera ima sicer tipalo ločljivosti 32 milijonov slikovnih pik, njeno delo pa je prav tako podprto z umetno inteligenco, zato se uporabniku ni treba ubadati z nastavitvami.

Zmogljivo in predvsem gladko delovanje naprave zagotavlja procesor Kirin 980, ki med drugim vključuje tudi tehnologijo GPU Turbo za gladko poganjanje mobilnih iger. Uporabniku pa je na voljo kar 6 GB delovnega in 128 GB notranjega pomnilnika, zato je bojazen, da bi bilo tega premalo, odveč.

Pametni telefon Huawei nova 5T ima baterijo kapacitete 3750 mAh, ki podpira hitro polnjenje SuperCharge z močjo 22,5 W. To zagotavlja dovolj energije v vseh pogojih rabe. Potrebnih je namreč le 30 minut, da prazna baterija doseže 50-odstotno napolnjenost.

Tipalo prstnega odtisa je na bočnem robu nove 5T, ki je na voljo v treh barvah: modri, vijolični in črni. Priporočena maloprodajna cena telefona pa znaša 469 evrov.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © Tehnokrat | Vse pravice pridržane. | Newsphere by AF themes.