23. aprila 2024

Tehnokrat

Moč tehnologije.

Zbogom Windows XP!

1 min read

Microsoft in Nokia sta danes v Ljubljani, Zagrebu in Sarajevu organizirala dogodke »Thanks for the eXPerience«, na katerih sta prikazala izjemen tehnološki razvoj od leta 2001, ko je bil prvič predstavljen sedaj že legendaren operacijski sistem Windows XP. Računalniška »Okna« sicer letos beležijo že svojo 30. obletnico …

windows_xp_logo

Na dogodkih, ki so v treh prestolnicah potekali istočasno in bili povezani prek najsodobnejših tehnologij, so udeleženci obudili spomine na nekatere najbolj prepoznavne naprave izpred 12 let. Hkrati so se seznanili s pestro ponudbo inovativnih računalniških naprav, ki jim je vrata odprl najsodobnejši operacijski sistem Windows 8.1 – od priročnih in izredno mobilnih tablic do prenosnih računalnikov, hibridnih naprav, naprav »vse-v-enem« in drugih.

Windows XP, ki se je v trgovinah prvič pojavil 25. oktobra 2001, je bil za tisti čas prelomen izdelek, ki je z novim uporabniškim vmesnikom in mnogimi drugimi novostmi navdušil domače in poslovne uporabnike po vsem svetu. V 12 letih pa so zelo napredovale tako tehnologija kot potrebe uporabnikov, zato je prestol prepustil novejšim operacijskim sistemom.

Microsoft po 8. aprilu 2014 uporabnikom operacijskega sistema Windows XP in zbirke Office 2003 ne bodo več na voljo nove varnostne posodobitve in popravki, kar jih lahko izpostavi novim varnostnim grožnjam. Zato velja še kako resno razmisliti o prehodu na novejšo različico operacijska sistema in pisarniške zbirke.

Win XPWindows XP

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © Tehnokrat | Vse pravice pridržane. | Newsphere by AF themes.