16. aprila 2024

Tehnokrat

Moč tehnologije.

Tovariš, desetka!

2 min read

Huawei drži hiter tempo predstavitve novih modelov, vsakega izmed njih redno osveži ali nadgradi vsako leto. Tudi tokrat ni nič drugače, oktober prinaša tri nove “tovariše”, oziroma modele Mate. Ti so že pri številki 10, slišijo pa na Mate 10, Mate 10 Pro in PORSCHE DESIGN HUAWEI Mate 10. Med strojnimi novostmi velja izpostaviti novo mobilno platformo, grajeno okoli osrednjega procesorja Kirin 970, katerega kitajski velikan rad predstavi kot prvi mobilni procesor z umetno inteligenco na svetu (opremljen je tudi z namensko nevronsko procesno enoto (NPU)).

Prvo, kar bo uporabnik opazil, je resnično tanek, dejansko minimalen rob zaslona. T. i. Huawei FullView Display prikazuje barve s širokim dinamičnim razponom (HDR10), te so dejansko videti žive. Inženirji se zavedajo, koliko uporabnikom pomeni avtonomija, zato je v telefone vgrajena baterija zmogljivosti 4000 mAh, tudi z njo upravlja umetna pamet, ki jo ob pomoči tehnologije Huawei QuickCharge tudi izredno hitro (na)polni.

V svetu pametnih mobilnikov se bitka bije tudi na področju fotografiranja. Nova Leica dvojna kamera s SUMMILUX-H objektivoma, ki se ponašata z f/1.6 zaslonko in zaznavanjem scene ter subjekta v realnem času in ustvarjanje učinka bokeh (zamegljeno ozadje), so pri “tovariših” resnično za “desetko”. Svoje doda še umetna pamet, ki lahko vsako sliko še dodatno olepša, kar je izrazito predvsem pri zajemu avtoportretov oziroma selfijev.

Tovariše “komandira” piškotek, oziroma novi Android 8.0 Oreo, če katerega je “potegnjena” hišna prevleka EMUI 8.0, ki pohvalno cilja na enostavnost upravljanja zdaj že zgledno zmogljive naprave.

Razlike, povprašate? Hja, Mate 10 ima 5,9 palčni zaslon, Mate 10 Pro pa 6-palčnega in ta je pasme OLED. Bralnik kartic je pri modelu 10 na prednji, pri modelu 10 Pro pa na hrbtni strani. Tovariš 10 bo naprodaj že konec oktobra po ceni 699 evrov, profesionalni model bo stotaka dražji in v trgovinah novembra. S Porschejevim logotipom “požegnani” stroj pa bo stal norih 1395 evrov.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © Tehnokrat | Vse pravice pridržane. | Newsphere by AF themes.