25. aprila 2024

Tehnokrat

Moč tehnologije.

Epson z novimi projektorji

2 min read

Jesen prihaja, Epson razvaja. O japonskega proizvajalca projektorjev smo že vajeni, da jeseni prenovi ponudbo video projektorjev, saj je to čas, ko se ljudje pogosteje zatečemo med štiri ste in razvajamo z video vsebinami. Med ducat novimi video projektorji so mojo pozornost tokrat pritegnili predvsem modeli za hišni kino.

Razočaran sem ugotovil, da za razliko od televizorjev projektorji še niso posvojili ločljivosti 4K in ostajajo na polni visoki ločljivosti 1080p, sicer pa jim skoraj nič ne manjka. Epsonovi inženirji so dognali, da velja tudi projektorje narediti bolj “družabne”, zato je vse več modelov (sploh tistih dražjih) opremljenih z brezžično povezljivostjo (Wi-Fi) in tudi precej bolje sodelujejo z mobilnimi napravami – preko aplikacije iProjection. Novinci zmorejo 2500 lumnov svetilnosti, pri čemer velja, da je vetilnost bele in drugih barv enaka (CLO), razlikujejo se predvsem po kontrastnem razmerju, pri čemer zmore model EH-TW5400 30.000 : 1, model EH-TW5650 pa 60.000 : 1. Slednjega krasi še funkcija deljenega zaslona, kar pomeni, da lahko projektor hkrati projicira dva vira slike. V projektorje je vgrajen tudi zvočnik moči 10 W.

Tisti pravi “težkokategorniki” po dimenzijah, teži in ceni šele pridejo, danes je Epson predstavil cenovno dostopnejše modele EH-TW5400, EH-TW5600 in EH-TW5650. Vsi se lahko poleg tehnologije 3LCD pohvalijo še s tehnologijama nadgrajevanja podrobnosti in interpolacije slike. Rezultat je boljši prikaz hitrega gibanja v sliki, manj megljenja slike ob hitrih posnetkih in na splošno bolj tekoča in ostra slika. Vse modele iz nove družine projektorjev za hišni kino odlikuje enostavnost namestitve in uporabe, saj jim je v pomoč funkcija odpravljanja trapezastega prikaza slike. Projektorja EH-TW5600 in EH-TW5650 imata vgrajen objektiv z 1,6-kratno optično povečavo, ki omogoča tudi vertikalni premik za še hitrejšo in enostavnejšo nastavitev slike.

Podaljšana življenjska doba žarnice ob povprečni rabi 1 ure in 45 minut dnevno zagotavlja več kot 11 let užitkov digitalne zabave. Novinci bodo pri nas naprodaj oktobra, takrat pa bodo znane tudi njihove cene.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © Tehnokrat | Vse pravice pridržane. | Newsphere by AF themes.