19. aprila 2024

Tehnokrat

Moč tehnologije.

Samsungove krivine v svetu monitorjev

2 min read

Tudi južnokrejski velikan Samsung je sejem Gamescom izkoristil za predstavitev svojih novotarij. Prepričljiv je predvsem 24-palčni igričarski monitor CFG70 z ukrivljenim zaslonom.
Zahvaljujoč obliki zaslona, ki so jo poimenovali »Super Arena«, lahko igralci doživijo zmagovalno navdušenje z več zornih kotov. Zaradi ukrivljenosti 1800 R (kar pomeni 1800-milimetrski premer ukrivljenosti) in širokega 178-stopinjskega vidnega kota ima igralec občutek, da je povsem obdan s sliko, na kateri oživijo celo barve in podrobnosti iz igre, ki so prej ostale skrite. Vgrajena je LED-osvetlitev, ki se zna prilagajati zvoku, in tako še dopolnjuje igričarsko izkušnjo. Frekvenca osveževanja 144 Hz  in 1 ms odzivni čas ter podpora tehnologiji AMD FreeSync poskrbijo, da trganja in trzanja slike v igrah preprosto ni.
Slika 1_Monitor Samsung CFG70
Za lažje upravljanje iger so pri Samsungu zaslon CFG70 opremili z uporabnikom prijaznim vmesnikom Gaming UX OSD. Med igro si lahko igralci ogledajo in prilagodijo vse ključne nastavitve, od odzivnega časa do frekvence osveževanja, in to kar prek nadzorne plošče na zaslonu. Lahko dostopne tipke za bližnjice, nameščene na sprednji in zadnji strani zaslona, omogočajo igralcem še več možnosti za hitro posodobitev pogosto uporabljenih nastavitev.

Slika 3_Samsung na sejmu Gamescom 2016

Poleg vsega naštetega je Samsungov najnovejši ukrivljeni zaslon za igranje iger zasnovan tako, da blaži utrujenost oči in omogoča daljši čas igranja. CFG70 je opremljen s tehnologijo “brez utripanja”, ki med predvajanjem preprečuje nedoslednosti pri utripanju, na voljo pa je tudi funkcija Eye Saver Mode, ki uporabnika ščiti pred škodljivo modro svetlobo.

Slika 2_Ukrivljen monitor Samsung za videoigre

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © Tehnokrat | Vse pravice pridržane. | Newsphere by AF themes.