4. maja 2024

Tehnokrat

Moč tehnologije.

Hekerji ciljajo na igričarje

1 min read

Varnostno podjetje Kaspersky je objavilo poročilo, v katerem razkriva, da so v lanskem letu odkrili kar 11,7 milijona napadov na igričarje širom sveta. Danes varnostni laboratorij Kaspersky Lab pozna kar 4,6 milijona škodljivih kod, povezanih z računalniškimi igrami, dnevno povprečje napadov na igričarje s pomočjo okuženih kod pa znaša nezavidljivih 34 tisoč poskusov napadov.

kraja podatkov

Najbolj so na udaru igričarji v Rusiji, saj so v lanskem letu doživeli kar 8,8 milijona poskusov napadov, nekoliko presenetljivo pa z veliko razliko sledita Vietnam (dobrega pol milijona poskusov) in Kitajska (376 tisoč). Napadalci ciljajo na uporabniške račune igričarjev, saj imajo ti v spletnih storitvah, kakršna je Steam in podobne, navadno več iger in tudi »elektronskega dobroimetja«, neredko pa imajo shranjene tudi številne druge osebne podatke.

Kako pride do okužb? Tipično na račun prevare, saj napadalci, še posebno v prazničnem času, izdajajo vrsto prevarantskih iger, ki jih ponujajo za brezplačen prenos in namestitev, ko pa uporabnik požene namestitev igre, si v bistvu naloži škodljivo kodo, ki jo napadalci bodisi uporabijo za krajo uporabniških imen in gesel ali pa kar prevzem nadzora nad računalnikom.

heker

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © Tehnokrat | Vse pravice pridržane. | Newsphere by AF themes.