24. aprila 2024

Tehnokrat

Moč tehnologije.

i8 “slin”

2 min read

Ja, prav tako bi se moral imenovati BMWjev napol električni športni avtomobil. Blagovna znamka BMW i je naposled tudi v Sloveniji dobila svoj salon, in sicer v Kristalni palači v ljubljanskem BTC. V njej se poleg pregrešno lepega BMW i8 potencialni kupci ogledajo tudi dostopnejšega BMW i3.

BMW salon 1

Elektrifikacija voznega parka nezadržno prihaja, zato se veliki proizvajalci nanjo že pripravljajo, pa čeprav včasih pod pretvezo “zelenosti” in splošne okoljske prijaznosti. Glede na to, da sem i3 preizkusil že januarja na sejmu CES v Las Vegasu, bi si zelo želel zapeljati na okoli tudi z i8. A bo treba še malo počakati … Do takrat pa nekaj tehničnih podatkov, ki pri večini predstavnikov moškega (pa tudi ženskega) spola sprožijo prekomerno slinjenje. Ko pa ga vidiš v živo …

BMW salon 2

BMW je o i8 zapisal, da gre za najbolj napredno športno vozilo tega podjetja. Vozilo s sedežno konfiguracijo 2+2 kar kipi od vizionarskega oblikovanja in inteligentnega inženiringa lahke gradnje. Kot plug-in hibridno vozilo BMW i8 združuje prednosti inovativnega električnega pogona in najnovejše tehnologije notranjega izgorevanja. Iz tega izhaja neverjetna vozniška izkušnja, ki prinaša dinamiko športnega vozila (0 – 100 km/h v 4,4 sekunde) skupaj s porabo goriva in emisijskimi izpusti na ravni majhnega mestnega vozila (2,1 l / 100km / 49 g CO2/km). To pomeni ne samo popolnoma električno brez-emisijsko mestno vožnjo temveč tudi športno zmogljivost na medkrajevnih poteh. Atletska osebnost revolucionarnega športnega vozila se več kot očitno kaže v oblikovanju: razmerja klasičnega športnega vozila, spektakularna škarjasta vrata, čiste, minimalistične linije in nizko silhueto prežeto z močno, dinamično obliko. Športen karakter zunanjosti vozila BMW i8 naredi gladek prehod v notranjost, ki je oblikovana z izrazitim fokusom v prihodnost.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © Tehnokrat | Vse pravice pridržane. | Newsphere by AF themes.