25. aprila 2024

Tehnokrat

Moč tehnologije.

Unity Card za pravičnejšo porabo sredstev pomoči

2 min read

Evropski pionir in veteran, fintech podjetji Loyaltek in Paynovate sta oblikovali zelo zanimivo plačilno kartico Unity Card. Inovativna in nadvse uporabna debetna kartica omogoča omejitve porabo sredstev, npr. na določenem geografskem območju (npr. v eni občini), pa tudi na določene vrste vnaprej določenih trgovin ali podjetij, v tem primeru tistih, ki so bila prisiljeni zapreti svoja vrata med karanteno, kot so hoteli, restavracije, bari, frizerski saloni, trgovine s tehničnimi pripomočki, trgovine z oblačili … Kartica je odličen instrument za spodbuditev lokalnega gospodarstva in preprečevanje izginjanja denarja v tuje spletne trgovine, pošiljanja družinam v tujino ali varčevanja.

Na kartico Unity Card je moč naložiti poljubno količino denarja, pri čemer na plačilnih terminalih deluje tako kot običajna debetna kartica. Obdobje veljavnosti se lahko prilagodi glede na potrebe in predvideno dobo podpore. Uporabniki lahko preverijo preostalo vrednost s pomočjo QR-kode na hrbtni strani kartice, medtem ko spletni urejevalnik organu, ki je kartico izdal, omogoča spremljanje, analizo, upravljanje in celo prilagoditev način uporabe kartic, in sicer v realnem času. Prav zato so v tej krizi iskane nove tehnologije, ki nudijo pomoč v situaciji, ki se je sprva zdela nerešljiva.

“V duhu družbene odgovornosti so se naše ekipe za raziskave in razvoj želele zoperstaviti grozotam korona virusa. Na koncu sta nas pragmatičnost in potencial te rešitve prepričala, da vzpostavimo potrebna partnerstva in jo ponudimo po vsej Evropi,” pravi Robert Massestanovitelj in direktor podjetja Loyaltek, ki velja za strokovnjaka na področju kartičnih plačil, in dodaja: “Ime, ki seveda pomeni solidarnost, je prišlo po naravni poti in odločili smo se, da bomo prvih 5000 kartic vsaki od občin, ki želi sodelovati z njimi, ponudili brezplačno. Občine so namreč najbližje razmeram na terenu. Stroški izdaje kartic so minimalni in znašajo le majhen del običajnih stroškov podobnih tradicionalnih ukrepov. Poleg tega ne prejemamo nobene marže pri transakcijah.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © Tehnokrat | Vse pravice pridržane. | Newsphere by AF themes.