10. maja 2024

Tehnokrat

Moč tehnologije.

Klimatske naprave z umetno inteligenco

2 min read

Samsung je predstavil nove stenske klimatske naprave s hladilnim sredstvom R32, ki vključujejo edinstveno tehnologijo hlajenja Wind-Free in nove funkcije za pametno upravljanje. Nove klimatske naprave uporabljajo tristopenjski način hlajenja. Na prvi stopnji se prostor hitro ohladi v načinu hitrega hlajenja Fast Cooling. Na drugi stopnji klima optimizira stopnjo vlažnosti v prostoru, na tretji stopnji pa se aktivira način hlajenja Wind-Free Cooling, ki ohranja nivo temperature in vlažnosti za popolno udobje.

Klimatska naprava učinek brezvetrja doseže z nežnim razprševanjem hladnega zraka prek tisoče mikro odprtin, kar pomeni, da se zrak premika počasneje kot 0,15 m/s. Samsung klimatske naprave tako omogočajo prijetno bivanje, brez prepihov.

Nove Samsung stenske klimatske naprave optimizirajo proces hlajenja tudi s funkcijo umetne inteligence, imenovano Auto Comfort, kar uporabnikom omogoča učinkovitejšo uporabo klimatske naprave. Auto Comfort funkcija analizira pogoje v sobi, prednostne temperature, načine hlajenja in celo vreme ter se samodejno preklopi na najprimernejše nastavitve. Naprave omogočajo daljinsko upravljanje prek Samsung SmartThings aplikacije, kar uporabnikom omogoča, da klimatsko napravo na daljavo vklopijo ali izklopijo, izberejo želene načine hlajenja, načrtujejo delovanje ali spremljajo porabo energije. S Samsung Bixby glasovnim upravljanjem lahko prek pametnega telefona klimatsko napravo upravljamo tudi kar z govorom.

Nove stenske klimatske naprave vključujejo energetsko učinkovit digitalni invertor, ki spodbuja kompresor in omogoča ohranjanje želene temperature pri nižji porabi energije. Klimatske naprave imajo tudi vgrajen senzor zaznavanja gibanja, ki spremlja gibanje uporabnikov in tako posledično zmanjša porabo energije. Senzor zazna, da v sobi ni uporabnikov in samodejno spremeni nastavitve klimatske naprave, tako da rahlo zviša temperaturo ali vključi način pripravljenosti.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © Tehnokrat | Vse pravice pridržane. | Newsphere by AF themes.