19. aprila 2024

Tehnokrat

Moč tehnologije.

Lenovo s pametnejšo tehnologijo za vse

2 min read

Lenovo je danes na dogodku Tech Life predstavil vrsto novih izdelkov, od naprav za pametni dom, novih prenosnikov, AR in mobilnih naprav, ustvarjenih, da zagotavljajo pametnejšo tehnologijo za vse. Beseda »pametno«, ki jo Lenovo uporablja za označevanje inovativnosti, kršenja pravil in premikanja meja, je postala sinonim za povezovanje. V svoji viziji Lenovo stremi k razvoju tehnologij, ki niso le pametnejše, ampak tudi dostopnejše in koristijo vsem. Lenovo kot globalno tehnološko podjetje verjame, da je njegova dolžnost razvijati tehnologije, ki ustvarjajo bolj vključujočo, zaupanja vredno in trajnostno naravnano digitalno družbo – za vse, povsod.

Lenovo stavi na umetno inteligenco in pametnejše računalnike Yoga
Premijski računalniki Yoga iz Lenova so znani po svojih zmogljivostih, izjemni kakovosti izdelave in pristni digitalni zabavi. Vodilni proizvajalec računalnikov na svetu pa v sodelovanju s partnerji iz industrije prinaša še pametnejše tehnologije večjemu številu uporabnikov, saj skrbi za pomenljive inovacije.

Lenovo danes predstavlja nov razred prenosnikov, ki jih je skupaj s podjetjem Intel pripravil v skupnem projektu, poimenovanem Project Athena. Inovativni prenosniki so med najtanjšimi, najlažjimi in po zaslugi umetne inteligence tudi najbolj intuitivnimi napravami. Opremljeni so z najnovejšimi procesorji Intel Core™ in imajo nameščen operacijski sistem Windows 10. Nova 14-palčna prenosnika Yoga C940 in Yoga S740 sta opremljena z ekskluzivnimi pametnimi funkcijami, ki se prilagajajo uporabnikovim potrebam. Funkcija Super Resolution lahko vsak video posnetek, predvajan v predvajalniku Windows Media Player nadgradi do polne visoke ločljivosti 1080p, medtem ko funkcija Q-Control omogoča daljšo avtonomijo baterije, ko umetna inteligenca dinamično upravlja s sistemom hlajenja (Intelligent Cooling Mode) ter spremlja segrevanje prenosnika ter natančneje krmili ventilator. Sodobna funkcija čakanja v pripravljenosti (Modern Standby) pa prenosnikov Yoga omogoča, da v ozadnju opravljajo opravila, kot so sprejemanje elektronske pošte, pri čemer se iz stanja spanja zbudijo praktično hipno – podobno kot pametni telefoni.

Novi Lenovo Yoga C940 (14-palčni zaslon) je le eden izmed novih prenosnikov, za katerega je zaslužen inovacijski projekt Athena v sodelovanju z družbo Intel.

Na novih prenosnikih Yoga je na določenih tržiščih na voljo tudi glasovna storitev Amazon Alexa. Lenovo se namreč osredotoča na izboljšanje načina, kako uporabnik prejema informacije, zato najavlja tri nove Alexa posodobitve, ki jih bodo deležni Yoga prenosniki, vključno z:

Podpora zaklepu zaslona: Pogovor z Alexo je omogočen tudi takrat, ko je pokrov zaslona odprt, a je prenosnik zaklenjen ali v stanju spanja. Alexa se bo hipno odzvala in prebrala sporočila, ki se nahajajo na dnu zaslona.

Posodobljena grafična podoba: Izbrani prenosniki Yoga so deležni nove grafične podobe, ki je podobna uporabniški izkušnji upravljanja naprav v pametnih domu v mobilni aplikaciji Alexa.

Večjezična podpora: Z Alexo se lahko pogovarjate v različnih jezikih brez da bi morali spremeniti nastavitve, trenutno sta podprta angleški in nemški jezik.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © Tehnokrat | Vse pravice pridržane. | Newsphere by AF themes.