20. aprila 2024

Tehnokrat

Moč tehnologije.

Telekom prvi z virtualnimi karticami eSIM

2 min read

Telekom Slovenije slovenskim uporabnikom mobilne telefonije odslej kot edini domači operater omogoča, da v napravah, ki ustrezajo standardu združenja GSMA, uporabijo najnovejšo tehnologijo eSIM. eSIM je čip oz. virtualna SIM-kartica, ki je trajno nameščena v mobilni napravi, in nadomešča obstoječo SIM-kartico, ki jo poznamo v fizični obliki. S pomočjo eSIM, ki predstavlja enega od mejnikov razvoja mobilnih omrežij, so lahko v mobilno omrežje priklopljene tudi naprave, ki doslej niso imele možnosti uporabe fizične SIM-kartice, kot so pametne ure, naprave interneta stvari, gospodinjski aparati itd.

Foto: Deutche Telekom

Uporabniki lahko zamenjavo svoje obstoječe SIM-kartice z eSIM naročijo na prodajnem mestu Telekoma Slovenije, za namestitev pa prejmejo QR-kodo. eSIM se na mobilno napravo namesti po tem, ko uporabnik skenira QR-kodo (naprava mora povezana v mobilno ali brezžično omrežje), v primeru, ko želi uporabnik eSIM prenesti na napravo, ki nima možnosti skeniranja QR-kode (na primer pametna ura), pa pred prenosom eSIM napravo poveže z mobitelom, s katerim nato skenira QR-kodo. Po uspešnem prenosu eSIM jo uporabnik sam aktivira, naprava pa se poveže z mobilnim omrežjem Telekoma Slovenije.

Ob menjavi SIM-kartice z eSIM bo SIM-kartica prenehala delovati takoj, ko bo eSIM aktivirana v sistemu. Menjava SIM-kartice z eSIM se uporabniku zaračuna v višini 2,95 evra, kadar pa gre za novo naročniško razmerje, je aktivacija eSIM že vključena v ceno priključne takse. V primeru, da uporabnik s svoje naprave eSIM izbriše, je to enako, kakor da bi uničil sedanjo SIM-kartico.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © Tehnokrat | Vse pravice pridržane. | Newsphere by AF themes.