18. aprila 2024

Tehnokrat

Moč tehnologije.

Sonyevo oko z 42,4 milijona pik

1 min read

Sony je v zadnjih letih postal veliko fotografsko ime. Da bo to tudi ostal, skrbi z rednimi novostmi. Zadnja v vrsti je fotoaparat polnega formata z izmenljivim objektivom α7R III. Inovativni brezzrcalni model polnega formata prinaša visoko ločljivost tipala – kar 42,4 milijonov točk je na njem, fotografiranje z 10 slikami na sekundo ter hitro in natančno samodejno ostrenje – vse to v kompaktnem ohišju. To, mimogrede, tehta samo 652 gramov.

“Alfo 7R” (huh, bere se, kot bi bil hud avtomobil) odlikuje 35-mm slikovno tipalo polnega formata Exmor R™ CMOS z 42,4 milijoni točk in osvetlitvijo od zadaj ter naprednim slikovnim procesiranjem. Zverina zmore zaporedno fotografiranje z do 10 slikami na sekundo bodisi v načinu tihega fotografiranja, bodisi z mehanskim zaklopom, ter polnim sledenjem samodejnega ostrenja/samodejne osvetlitve.

Elektronika pozna kar 399 ostritvenih točk s faznim zaznavanjem, ki pokrivajo 68% površine slike, 425 ostritvenih točk z zaznavanjem kontrasta ter približno dvakrat učinkovitejše ostrenje s pogledom (Eye AF). Vgrajena stabilizacija slike deluje v 5 oseh, ki prinaša prednost do 5,5 zaslonke.

Po pričakovanju se snemanje videa vrši v ultra visoki ločljivosti 4K s polnim branjem slikovnih točk in brez njihovega združevanja. Da bodo fotke in videi varno shranjeni poskrbita dve reži za SD kartice, za hiter prenos na računalnik pa SuperSpeed USB priključek (USB 3.1).

Fotoaparat α7R III bo v Evropi na voljo novembra. Cena: okoli tri jurje in pol. Pošteno.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © Tehnokrat | Vse pravice pridržane. | Newsphere by AF themes.