27. aprila 2024

Tehnokrat

Moč tehnologije.

Najboljši fotoaparat med mobilniki ima … tovariš 10 Pro

2 min read

Organizacija DxO periodično opravlja preizkuse kakovosti fotografije na mobilnih napravah. Zadnji prišlek, Huawei Mate 10 Pro, je tokrat pometel s konkurenco.

Huawei se je s kamero na telefonu Huawei Mate 10 Pro zavihtel v sam vrh najboljših mobilnih telefonov, ki ponujajo kakovostno fotografijo. Tja ga je s kar 97 točkami umestila zaupanja vreden industrijski standard DxOMark, ki meri kakovost fotoaparatov in kamer na mobilnih telefonih. Najboljšo oceno je Huawei Mate 10 Pro pridobil na področju fotografije, kjer je osvojil kar 100 točk. Fotografija na Huawei Mate 10 Pro je torej najboljša med vso konkurenco.

»S skupno DxOMark mobilno oceno 97 točk se Mate 10 Pro uvršča v sam vrh, med najboljše pametne telefone, ki smo jih testirali za fotografske navdušence,« pravijo na DxOMark. Za fotografije je Huawei Mate 10 Pro prejel 100 točk, predvsem zaradi dobre osvetlitve v vseh svetlobnih pogojih, tudi v slabih, ter dobro barvno reprodukcijo z natančno izmerjeno belino. Zajete fotografije so ene izmed najbolj ostrih, zahvaljujoč količini zajetih podrobnosti in ohranjanju tekstur. Ostrenje na Huawei Mate 10 Pro je hitro, natančno in ponovljivo tako v ročnem, kot tudi v samodejnem načinu.

Za navdušence nad snemanjem videov s pametnimi telefoni, je Huawei razvil tudi odlično video tehnologijo. Huawei Mate 10 Pro je na testu video zmogljivosti prejel skupno 91 točk. Videi imajo v večini primerov prijetno osvetlitev z dobrim dinamičnim obsegom ter natančno izmerjeno belino v vseh pogojih. Odlične podrobnosti in teksture se prenesejo s fotografskega dela tudi na video del z dobro definiranimi robovi in dovolj ostrine. Samodejno ostrenje med zajemanjem video posnetkov je prav tako zelo dobro s hitrimi reakcijami in gladkimi prehodi med menjavami scene ter panoramskimi posnetki.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © Tehnokrat | Vse pravice pridržane. | Newsphere by AF themes.