Najmanjši igričarski računalnik

Mikro računalniški sistemi so v zadnjih letih vse bolj priljubljeni, eden najbolj prepoznavnih, poleg modela Raspberry Pi pa je Intel NUC. No, lani je v ta segment vstopil tudi Gigabyte s škatlicami, posrečeno poimenovanimi BRIX. V začetku meseca so predstavili linijo BRIX Pro za zhatevnejše uporabnike, z modelom BRIX Gaming pa so nasmešek narisali tudi […]

Poglejmo, kje smo

Danes že vrabci čivkajo (no, tisti, ki niso pomrznili), da je Google v Sloveniji omogočil storitev Street View tudi za to podalpsko deželo. Sem preveril, lepo deluje, presenetljivo nadpovprečno, pravzaprav se kar čudim, na koliko odročnih krajev so uspeli zapeljati svoja vozila s kamerami.

Šefi Nintenda so si prepolovili prihodke

Prav bi bilo, da bi se naši samooklicani menedžerji ter politiki zgledovali po japonskih poslovnežih. Nintendu, velikanu iz igričarske industrije, ta hip ne gre najbolje, zato so vodilni sprejeli odločitev, da si občutno znižajo plače (in druge nagrade).

Lenovo kupil še Motorolo

Kitajski računalniški velikan ima več kot očitno velike apetite. V samo tednu dni je opravil dva ogromna nakupa. Tokrat je v njegovih rokah pristala družba Motorola, za katero je/bo Googlu odštel okoli 2,9 milijarde ameriških dolarjev.

Doba nepotrpežljivosti

Včeraj sem prisostvoval zanimivemu dogodku – napovedi trendov za leto 2014 kot ga vidijo marketinški strokovnjaki podjetja SMJWT. Še najbolj se mi je v spomin vtisnil trend, poimenovan doba nepotrpežljivosti, ki lepo ponazarja stanje družbe in duha.

Obeta se nova eksplozija internetnih domen

Naslednji teden bo vroče – vsaj na spletu. Organizacija ICANN, ki skrbi za t. i. vrhnje domene, bo namreč trenutnim domenskim končnicam dodala vrsto novih. Danes je v uporabi 22 mednarodno priznanih končnic (brez oznak posameznih držav), kot so .com, .net, .edu in podobne. 4. februarja pa se bo njihov nabor razširil za več sto […]

Xbox One bo hitrejši

Microsoft ni prav zadovoljen nad dejstvom, da njegovo najnovejšo konzolo Xbox One največji konkurent prehiteva po levi in desni. Zato se je odločil, da jo bo vsaj malce pohitril.

Iščem res star računalnik

Če se vam doma valja kakšna res stara računalniška škatla, vam jo z veseljem spravim izpod nog. Za en hobi projekt namreč potrebujem računalnik, ki generacijsko sodi v dobro računalnikov 386 ali 486 (novejši že odpadejo). V kolikor imate doma kakšno staro škatlo, ki je poganjala MS-DOS, se mi prosim javite.

Windows 8 : Linux = 5 : 0

No, rezultat ni čisto objektiven, pa vendar. Na priznanem ameriškem portalu ZDNet se je pojavil članek, v katerem avtor navaja pet razlogov, zakaj ima raje operacijski sistem Windows 8 kot Linux.

Le tretjini novih iger uspe povrniti vložek

Analiza spletnega mesta Kickstarter, ki med projekti zbira finančna sredstva za njihovo uresničitev, kaže, da so računalniške igre z vidika vlagateljev precej rizična naložba. Le tretjina preko Kickstarterja financiranih novih iger je med leti 2009 in 2012 namreč izpolnila vse obljube do vlagateljev. Dobra polovica iger je postregla z zgolj delno rešitvijo (mini različico igre, […]