25. aprila 2024

Tehnokrat

Moč tehnologije.

Sedi, pet!

3 min read

Da, prav tako šolsko oceno bi lahko prisodil podjetju Huawei ob splavitvi nove generacije mobilnikov. Družina P40 bo imela kar štiri člane, poleg nosilca P40, še malce “pohabljenega” P40 lite in vrhunska P40 Pro in P40 Pro +. Čistokrvneži prinašajo neprekosljive fotografske zmogljivosti v vseh svetlobnih razmerah ter povezljivost v mobilna omrežja pete generacije.

Pametna telefona Huawei P40 Pro + in Huawei P40 Pro sta opremljena z zaobljenim zaslonom »Quad-curve Overflow«. Navdih zanj so našli v umetnosti gibanja, saj na vseh straneh zaobljeni robovi spominjajo na vodo, ki se preliva preko roba skodelice. Izboljšano tipalo prstnih odtisov, vgrajeno pod zaslonom, pazagotavlja 30 odstotkov hitrejše biometrično preverjanje. Ohišje telefonov je stekleno, saj tako omogoča hitro brezžično polnjenje (tudi v obratni smeri), le pri modelu P40 Pro + je keramično, kar pomeni, da je še bolj odporno na prakse in zelo trpežno.

Za petico je tudi podpora mobilnim omrežjem 5G. Premijske pametne telefone družine Huawei P40 poganja sistem na čipu Kirin 990 5G z integriranim modemom za omrežja pete generacije (5G) z najcelovitejšo podporo frekvenčnih pasov, robustnimi zmogljivostmi umetne inteligence in izredno energijsko učinkovitostjo.

Predstavljeni kot telefoni za dobo vizionarske fotografije novi člani družine P40 kraljujejo na področju fotografije. Prav vsi se ponašajo z naprednimi sklopi kamer »Ultra Vision Leica«, in sicer s tremi, štirimi ali petimi kamerami. Model Huawei P40 ponuja izjemne fotografske zmogljivosti z ultra širokokotno, širokokotno in tele-kamero, medtem ko model Huawei P40 Pro odlikuje sklop štirih kamer s funkcijo »SuperSensing Cine« in kamero za 3D-globinsko zaznavo s podporo za 50-kratno povečavo SuperZoom. Fotografsko najbolj zmogljiv pa je model Huawei P40 Pro+, ki bo uporabniku omogočil videti brez primere, saj njegov sklop petih kamer podpira 10-kratno pravo optično in 100-kratno digitalno povečavo. Tipalo Huawei Ultra Vision Sensor je veliko 1/1,28 palca (po diagonali), opremljeno s sposobnostjo združevanja pik pa doseže, da je ena pika velika kar 2,44 μm. Odlikuje ga tudi zmogljiv sistem faznega samodejnega ostrenja Octa PD AutoFocus ter inovativna tehnologija Huawei XD Fusion Engine, ki s pomočjo umetne inteligence poveča reprodukcijo podrobnosti na fotografijah v vseh mogočih svetlobnih pogojih.

Zmogljiva ultra široka kamera s tipalom ločljivosti 40 milijonov svetlobnih pik SuperSensing Cine Camera v telefonu Huawei P40 Pro+ in Huawei P40 ima goriščnico enakovredno 18 mm in 1/1,54-palčno tipalo s podporo razmerju stranic 3 : 2 priljubljenim na zrcalno refleksnih fotoaparatih polnega formata. Posamezne slikovne pike na tipalu je mogoče prilagoditi za zajem svetlobe z dolgim, kratkim ali normalnim časom osvetlitve za vrhunske video posnetke z visokim dinamičnim razponom (HDR). Tipalo ima tudi tehnologijo združevanja pik, ki 16 pik združi v eno, da ustvari super piko velikosti 4,48 μm, s tem pa poveča njeno občutljivost na ISO51200. Tipalo je prav tako sposobno zajeti video s 7680 sličicami na sekundo Ultra Slow-Motion za zelo počasne posnetke.

Veliko je tudi programskih izboljšav in novosti. Čeprav Googlovih aplikacij in trgovine Play privzeto na novincih ni, pa bo večina pogosto uporabljanih aplikacij uporabnikom na voljo na mobilni tržnici AppGallery. Operacijski sistem EMUI 10.1 predstavlja številne nove funkcije, ki s pomočjo umetne inteligence izboljšujejo življenja. S pomočjo algoritmov za prepoznavanje in optimizacijo obraza, komunikacijska storitev Huawei MeeTime zagotavlja zelo kakovostne video klice v polni razločljivosti HD (1080p) tudi če je uporabnik v slabo osvetljeni sobi. Huawei Share pa mu poleg preprostega prenašanja datotek med napravami Huawei omogoči tudi souporabo zaslona.

Funkcija sodelovanja na več zaslonih (Multi-screen Collaboration) premešča ovire med osebnimi računalniki s sistemom Windows in napravami s sistemom Android ter s tem uporabniki prinaša brezhibno izkušnjo sodelovanja med napravami. Po vzpostavitvi povezave z intuitivnim postopkom nastavitve z enim samim dotikom lahko uporabnik preprosto prenaša datoteke med povezanimi napravami in jih nadzoruje z enega zaslona.

Za konec še cene: za model P40 bo treba odšteti 799 evrov, za P40 Pro pa še 200 evrov več. Prodaja se začne 6. aprila, vsi, ki ju bodo naročili v predprodaji, pa bodo bogato obdarjeni – s pametno uro Huawei Watch GT 2 Sport. Prestižni P40 Pro+ s penta kamero pa bo malce zamudil – na voljo bo od junija dalje, zanj pa bo treba odšteti prav nič skromnih 1399 evrov.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © Tehnokrat | Vse pravice pridržane. | Newsphere by AF themes.