19. aprila 2024

Tehnokrat

Moč tehnologije.

Prepogljivi Samsung, drugič in drugače

1 min read

Ko so pri Samsungu videli letošnji Moto Razr s prepogljivim zaslonom, so si zagotovo dejali “Le zakaj se mi nismo tega spomnili.” In inženirje napodili delat. Rezultat je novi Galaxy Z Flip. Izdelan je iz zložljivega stekla in dobesedno prepogiba zakone fizike. 17-centimetrski (6,7-palčni) brezkončni prepogljivi zaslon pasme AMOLED se po vzoru že omenjenega Razrja zloži v elegantno in kompaktno obliko, ki se prilega dlani uporabnika. Ko je zaprt, je elegantna in kompaktna naprava v velikosti dlani. Prilagojen je tudi uporabniški vmesnik, ki nudi številne prostoročne načine za zajem posnetkov, skupno rabo in uživanje v vsebinah. Ta deluje v navezi z manjšim 1,1-palčnim zaslonom ločljivosti 300×112 pik, ki je nameščen na prednji strani in prikazuje pretežno obvestila in druge hitre informacije.

Tečaj, ki ga premore Galaxy Z Flip, je pravi inženirski podvig. Podprt je z dvojnim CAM mehanizmom, ki zagotavlja, da je sam tečaj majhen in prepogibanje poteka gladko. Galaxy Z Flip je lahko odprt pod različnimi koti, podobno kot zaslon prenosnika. V tečaj je vgrajena tudi rešitev za odstranjevanje umazanije in prahu, ki uporablja najlonska vlakna.

Galaxy Z Flip ima vgrajenih več kamer. Selfie kamera na prednji strani zajema svet s senzorjem ločljivosti 10 megapik, medtem ko je dvojna hrbtna kamera opremljena s parom leč in senzorjema ločljivosti 12 megapik.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © Tehnokrat | Vse pravice pridržane. | Newsphere by AF themes.