19. aprila 2024

Tehnokrat

Moč tehnologije.

Preklopni Razr je nazaj!

2 min read

Ikona se vrača! Motorola se je odločila za reinkarnacijo modela, ki je zaznamoval celo generacijo uporabnikov. Seveda gre za modela RAZR, modno ikono, ki je bila del pop kulture. Novi Moto Razr pa je prvi pametni telefon z prilagodljivim zložljivim zaslonom, ki se popolnoma upogne, telefona pa zloži. Tako gre brez težav v žep hlač ali srajce.

A izdelava preklopnega mobilnika, ki bi premogel en prepogljiv glavni zaslon, je bila vse prej kot jasna. Inženirji so preizkusili več kot 20 različnih prototipov. Izkazalo se je, da je najboljša rešitev zasnova školjke, ki se je vsi spominjamo in imamo radi, saj je izjemno kompaktna in kot taka idealna za nošenje, a kljub uporabniku prinaša izkušnjo velikega zaslona.

Utrinek s predstavitve v Londonu. Moja malenkost obožuje način Retro mode. #nostalgija

Motorola tako na novo definira slog in spretnosti oblikovanja pametnih telefonov. Zasnovana je iz vrhunskega nerjavečega jekla, zaščitena s steklom 3D Gorilla, v roki nudi vrhunski občutek. Tako kot original je tudi novi Moto Razr tanek in eleganten, izogiba se kontrastu barv in materialov, da ne bi poslabšal občutka kompaktnega dizajna.

Medtem ko so pametni telefoni vse večji in večji, je Razr bolj kompakten. Ko potrebujete kinematografsko izkušnjo, je na voljo 6,2-palčni OLED-zaslon Flex View z razmerjem stranic 21 : 9. Ta prinaša funkcionalnost, ki smo je vajeni. Ko ga ne potrebujemo več, pa se elagantno prepogne na pol.

 
Na zunanji strani mobilnika pa se nahaja interaktivni zaslon diagonale 2,7 palca, ki nas obvešča o vseh bistvenih informacijah na poti, kar nam omogoča enostavno dosegljivost, medtem ko še vedno opravljamo drugo delo. Brez odpiranja telefona lahko kličemo, odgovarjamo na sporočila, plačujemo z dotikom, poslušamo glasbo, ustvarjamo neverjetne selfije, uporabljamo Google Asistenta ali dostopamo do nastavitev, kot so Bluetooth, Wi-Fi ali dostopna točka.

Kaj ima pod zaslonom, vprašate? V želji, da ohrani tanko zasnovo, so inženirji morali sprejeti manjši kompromis. V drobovju tako najdemo procesor Snapdragon 710, 6 GB delovnega pomnilnika in 128 GB prostora za hrambo podatkov. Moto Razr vsekakor ni podhranjen. Operacijski sistem je Android 9, malce skrbi morebiti povzroči podatek o zmogljivosti baterije – mimogrede, ta je iz dveh delov – 2510 mAh, a inženirji zagotavljajo, da zaradi nove zasnove uporabniki več uporabljamo prednji mali zaslon in ne velikega, torej bo telefon brez težav nudil celodnevno avtonomijo. Sicer pa telefon podpira hitro polnjenje baterije.

Aja, še ceno sem dolžan. 1599 evrov bo veljal novi Moto Razr, ki k slovenskim mobilnim operaterjem prihaja že januarja 2020.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © Tehnokrat | Vse pravice pridržane. | Newsphere by AF themes.