19. aprila 2024

Tehnokrat

Moč tehnologije.

Glasbena svoboda v ušesu

3 min read

Septembra najavljene pametne slušalke so dobra dva meseca po predstavitvi na berlinskem sejmu potrošniške elektronike IFA že naprodaj v Sloveniji. Brezžične stereo slušalke Huawei FreeBuds 3 z aktivnim dušenjem hrupa imajo vrsto odlik in argumentov za nakup. Poleg oblike, za katero je proizvajalec navdih poiskali v naravi ter kakovostnega zvoka, jih odlikuje tudi lastni čip Kirin A1.

Da so to ene najboljših slušalk na voljo ta hip pričajo tudi nagrade, ki so jih prejele. Na sejmu IFA 2019 so FreeBuds 3 slušalke prejemnice SoundGuys, Andoid Authority in Android headlines medijskih nagrad, kot najboljše na sejmu IFA.

Inteligentni zvok?
Kirin A1 je prvi čip, ki ga je Huawei razvil namensko za nosljive naprave. Kot prvi na svetu podpira Bluetooth standard 5.1, s čimer slušalkam Huawei FreeBuds 3 zagotovi stabilno in preprosto povezljivost. V kombinaciji z novimi algoritmi tudi dinamično prepozna frekvenčne pasove, na katere vpliva brezžični signal omrežja Wi-Fi v frekvenčnem območju 2,4 GHz ter po potrebi preskoči na drug kanal. Zaradi hitrega prilagajanja razmeram v okolici omogoča stabilnejšo povezavo, ponuja pa tudi večje zmogljivosti pri preprečevanju motenj.

Huaweieva sočasna dvokanalna povezava omogoča, da brezžična ušesna čepka slušalk FreeBuds 3 dobita pravi stereo zvok. Sočasno in neposredno od povezane naprave sprejemata levi in desni zvočni kanal. Omogočena pa je tudi neposredna komunikacija med napravo in obema čepkoma brez motenj. Zaradi sinhronega dvokanalnega prenosa zvočnega signala zakasnitveni čas ne preseže 190 ms, zato slušalke FreeBuds 3 ponujajo tudi izjemno izkušnjo igranja mobilnih iger.

Aktivno dušenje hrupa
Da bi premostili vrzel med inženirskim pristopom ter umetnostjo razvijanja kakovostnega zvoka, so za čip A1 razvili napredi zvočni digitalni processor signala. S sposobnostjo obdelave zvoka s hitrostjo 356 MHz ter natančnimi algoritmi za dušenje hrupa v realnem času, slušalke Huawei FreeBuds 3 učinkovito zmanjšajo zvoke okolice. Zaradi tega je uporabniška izkušnja med poslušanjem glasbe boljša, med telefonskimi pogovori pa jasneje slišimo sogovornika.

Huawei FreeBuds 3 so prve brezžične slušalke z ločenima zvočnima kanaloma (TWS), ki omogočata zmanjševanje hrupa med klicem ter aktivno dušenje v realnem času. Čepka prilagajata izhodno frekvenco in intenzivnost signala za dušenje oblikam ušesnih kanalov, zaradi česar je aktivno dušenje učinkovitejše. Funkcijo aktivnega dušenja vklopimo, če dvakrat tapnemo na dotik občutljivo površino levega čepka.

Zvok studijske kakovosti in odlična avtonomija
Visoko natančen in občutljiv 14 mm dinamični zvočni gonilnik slušalk Huawei FreeBuds 3 je skrbno nastavljen, da povrne vsaki noti prvotni zven. Kakovostno reprodukcijo nizkih tonov pa zagotovi kompleksno oblikovana zavita »cevka« v notranjosti ušesnih čepkov.

Ohišje ušesnih čepkov slušalk FreeBuds 3 je opremljeno za brezžično polnjenje, zato ju lahko polnimo z brezžičnim polnilcem in telefonom, ki podpira obratno brezžično polnjenje. Zaradi energijske učinkovitosti čipa Kirin A1 pa z enim polnjenjem zagotovijo štiri ure predvajanja oziroma 20 ur, če imamo pri sebi polnilno škatlico, v kateri je polna baterija.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © Tehnokrat | Vse pravice pridržane. | Newsphere by AF themes.