25. aprila 2024

Tehnokrat

Moč tehnologije.

Kitajske tablice so vse boljše

2 min read

Po zaslugi podjetja Lenovo tudi tablice “Made in China” postajajo zavidanja vredni izdelki. Zadnja v vrsti, YOGA Tablet 10 HD+ je izredno vsestranska ter za razliko od prejšnjih tabličnih poskusov tega proizvajalca tudi “strojno zgledna”.

Poganja jo večjedrni procesor Qualcomm Snapdragon poleg odzivnosti pa se hvali še z avtonomijo delovanja, ki lahko doseže zavidljivih 18 ur. Uporabnik sicer najprej opazi odlični 10,1-palčni zaslon, ki je zlit s srebrno obarvanim ohišjem. Zaslon, občutljiv na 10-prstni dotik, ponuja ločljivost 1920×1200 pik, zato so filmi in fotografije na njem videti naravnost odlično. Zahvaljujoč funkciji Smart Display tablica samodejno prilagaja prikaz slik in besedila na zaslonu zunanji svetlobi in tako skrbi za kar najmanj naprezanja uporabnikovih oči. Kakovostni zaslon lepo dopolnjuje vgrajena kamera z ločljivostjo 8 milijonov pik.

Lenovo_Yoga_Tablet_10_HD+

Po vzoru “svete trojice” želi tudi Lenovo svojim tablicam dodati nekaj namenske programske opreme, ki bo njegove izdelke jasno ločila od konkurentov. Programi, poimenovani DOit Apps, tako skrbijo za večjo produktivnost – z aplikacijo SHAREit lahko uporabniki na enostaven način delijo fotografije, video posnetke, zvočne datoteke, dokumente, kontakte in celo aplikacije z do petimi drugimi napravami – in to brez internetne povezave. Brezžična komunikacija med napravami je do 40-krat hitrejša od povezave Bluetooth. Aplikacija SECUREit optimizira varnost dela s podatki in jih dodatno zaščiti. Z enim samim klikom napravo, podatke in uporabnika ščiti pred virusi, neželeno pošto ter škodljivimi kodami, v primeru kraje ali izgube pa se aktivira zaklep naprave. SECUREit ni le varuh zasebnosti, temveč skrbi tudi za hitrejše delovanje tablice, saj zna zapreti odvečne in neaktivne aplikacije, ki delujejo v ozadju. SYNCit je rešitev, ki izdela varnostno kopijo kontaktov, sporočil, klicev in podatkov v oblaku. Uporabnik lahko te vsebine prenese tudi na drugo napravo s sistemom Android. Aplikacija SNAPit Camera pa uporabniku omogoča izjemno svobodo pri fotografiranju in zajemu videa, saj pozna veliko zelo praktičnih načinov, kot sta npr. panorama ali rafalni posnetek. Premore še vrsto slikovnih filtrov ter posebnih učinkov, uporabnik pa lahko fotografijo ureja kar znotraj aplikacije. Tako lahko iz fotografije odstrani neželene motive ali pa ustvari animacijo.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © Tehnokrat | Vse pravice pridržane. | Newsphere by AF themes.