20. aprila 2024

Tehnokrat

Moč tehnologije.

Peta galaksija

1 min read

Tresla se je gora in rodil se je Samsung Galaxy S5. Samsungov predstavnik najvišjega razreda pametnih mobilnikov je bil eden najtežje pričakovanih novih modelov in zdi se, da je to vlogo tudi upravičil.

Galaxy S5 moder

Sicer ni postregel z dih jemajočimi inovacijami, a tega od Korejcev sam nisem niti pričakoval. Všeč mi je odličen 5,1-palčni zaslon AMOLED, ki ponuja pametno prepoznavanje vsebine v sliki in prilagajanje svetilnosti ter kontrasta, prav tako pa zna telefon pomembno varčevati z energijo, ko mu gre “za nohte”. Samsung se je na predstavitvi Unpacked5 drznil celo trditi, da telefon ob 10% energije v bateriji v ultra varčnem načinu še vedno nudi kar 24-urno avtonomijo. Khm, no, le da takrat ni več pametni telefon, temveč omogoča le klice in sporočila SMS.

GALAXY S5 barvne kombinacije

Korejski inženirji so se zgledovali po japonskih kolegih, zato je Galaxy S5 postal odporen na prah in vodo. Dobil je še bralnik prstnih odtisov, zato mu nobeden konkurent ne more očitati, da česa nima. Procesor z oznako odzivnega zmaja ter štirimi jedri skrbi za hitro delovanje, po vzoru vseh sodobnih pametnjakovičev pa je tudi S5 dobil kamero, ki zna svet zajemati v ločljivosti 4K. O aplikacijah in dodatkih pa kdaj drugič.

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © Tehnokrat | Vse pravice pridržane. | Newsphere by AF themes.