23. aprila 2024

Tehnokrat

Moč tehnologije.

Telefon opeka

1 min read

Rast diagonal zaslonov pametnih telefonov gre čez vse meje. Telefoni so vse večji, zato jih je vse težje nositi v srajčnem ali hlačnem žepu. Relativno majhne (beri: dnevne) avtonomije jezijo številne uporabnike. Za vse se najde rešitev – otrodoksna, a zanesljiva: telefon opeka oziroma The Brick.

the brick 1

Telefon, ki spominja na same začetke mobilne telefonije pred več desetletji, je pravcati biser. V različici Power Edition ponuja kar 28 ur pogovorov, medtem ko v pripravljenosti lahko ostane do tri mesece.

telefon opeka

Strojna oprema je mešanica starih in novih rešitev. Ohišje in tipke so kot že rečeno izdelane s “prastarimi” motivi, tudi zaslon z manj kot dvema palcema diagonale in ločljivostjo 128×160 pik bolj spominja na zaslonček kakšnega gospodinjskega aparata. Telefon se zna povezati v omrežja 2G (900 in 1800 MHz), shrani lahko 100 kratkih sporočil SMS ter 300 kontaktov. Starejšo zasnovo nadgrajujeta le brezžična povezava Bluetooth ter sprejemnik radijskih programov FM.

the_brick_naslovna

Ključ do uspeha bo bržkone cena. Osnovna različica velja vsega 60 evrov, medtem ko je treba za Power Edition odšteti slabih 100 evrov.

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © Tehnokrat | Vse pravice pridržane. | Newsphere by AF themes.