25. aprila 2024

Tehnokrat

Moč tehnologije.

TCL s tablično novotarijo

2 min read

Na sejmu IFA je prvi dan presentil tudi TCL. Podjetje, ki že dalj časa razvija zanimive tehnologije zaslonov, poleg prepogljivih zaslonov in zaslonov “čez rob”, so danes peščici novinarjev pokazali tudi zaslon s pomenljivim imenom NXTPAPER.

Gre za zaslonsko tehnologijo, ki je združena z odsevnim zaslonom za preusmeritev naravne svetlobe, zaradi česar gre za prvi barvni zaslon na svetu z nično obremenitvijo oči, saj se pod matriko ne skriva osvetlitev. Tako zaslon ne oddaja za človekov vid škodljive modre svetlobe, ki nas obseva iz zaslonov z osvetlitvijo LED ali LCD. TCL ima za omenjeno rešitev vloženih 11 patentov.

Pri TCL so povedali, da tovrstno tehnologijo lahko uporabijo tudi za večje površine (beri: zaslone), a se zdijo sprva idealni tablični računalniki, ki tako prevzemajo tudi vlogo bralnikov e-knjig. Inovativna tehnologija zaslona NXTPAPER ustvarja edinstveno uporabniško izkušnjo, optimizirano za učenje in branje. Po prvih izkušnjah je zaslon sicer manj svetel od klasičnih zaslonov (odvisno od naravne svetlobe v okolici), je pa povsem uporaben v vseh razmerah. Pričakovano slabši zorni koti ob klasični uporabi – npr. branju vsebin ali brskanju po spletu niso problematični, tudi predvajanje video posnetkov je povsem gledljivo. V primerjavi s klasičnim bralnikom s tehnologijo e-črnila pa ima TCL NXTPAPER za 25 odstotkov višji kontrast, v primerjavi z običajnim LCD-zaslonom pa je TCL NXTPAPER do 36 odstotkov tanjši, torej je lahko tablica veliko tanjša in lažja. In še dodatna dobra novica: TCL trdi, sicer neuradno, da je tovrstni zaslon oziroma tablica z njim, kar do 65 % varčnejši od primerljive klasične tablice.

Poleg tega je TCL danes predstavil še par tabličnih računalnikov, in sicer modela TCL 10 TABMAX in TCL 10 TABMID. TCL 10 TABMAX prinaša inovativno tehnologijo zaslona NXTVISION, ki razkriva najbolj živahne barve in bogate podrobnosti. 10,36-palčni zaslon ločljivosti FHD+, 8,3 mm tanki robovi in širokozaslonska postavitev omogočajo udobno delo ali zabavo. S priloženim digitalnim pisalom lahko rišemo, pišemo ali beležimo, občutek je povsem primerljiv z rabo svinčnika in papirja. Omenjena tablica bo naprodaj v kratkem za 249 (različica WiFi) oziroma 299 evrov (različica 4G).

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © Tehnokrat | Vse pravice pridržane. | Newsphere by AF themes.