20. aprila 2024

Tehnokrat

Moč tehnologije.

Huawei po pomoč k Mediateku

1 min read

Ker ZDA še naprej privijajo družbo Huawei s svojimi omejitvami in prepovedmi, saj so odločile, da bodo morali vsi proizvajalci čipov, ki ki uporabljajo ameriško opremo (programsko ali strojno opremo ali intelektualno lastnino), pridobiti dovoljenje vlade ZDA.

V nemilosti se je tako znašlo tudi podjetje HiSilicon – Huaweijeva kovačnica procesorjev, ki je te naročalo pri tajvanskem polprevodniškem velikanu TSMC. A ta sedaj ne sme več zalagati Huaweija s procesorji.

Vir: MediaTek

Kitajski tehnološki velikan se je zato že ozrl po možnih rešitvah zagate. In sicer (delno) rešitev vidi v okrepljenem sodelovanju z drugim tajvanskim gigantom, podjetjem MediaTek, katerega mobilne procesorje že uporablja v svojih mobilnikih in tablicah nižjih razredov.

Po poročanju azijskih medijev MediaTek še ni potrdil razširitve sodelovanja, saj bi to zahtevalo visoke naložbe – tako v tehnološko opremo kot ljudi, saj Huawei želi naročiti več deset milijonov procesorjev in modemov, ki jih bodo uporabljale naprave v novih mobilnih omrežjih 5G.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © Tehnokrat | Vse pravice pridržane. | Newsphere by AF themes.