23. aprila 2024

Tehnokrat

Moč tehnologije.

Philips OLED TV nepremagljiv na slepih testih

2 min read

Na slepih testih na različnih lokacijah je med štirimi konkurenčnimi znamkami s primerljivimi televizorji zmagal Philipsov TV OLED804. Kar 69 % izbranih bralcev strokovne revije FWD v naštetih državah ter HomecinemaMagazine.nl v Belgiji in na Nizozemskem je že četrtič zapored na dogodku s slepim testom v živo za najboljši televizor OLED izbralo Philipsov TV.

Dogodek, na katerem se je izbiralo najboljši televizor OLED, je povabljenemu občinstvu omogočilo neposredno primerjavo tehnologij za obdelavo slik štirih največjih proizvajalcev televizorjev. V testu so jim predstavili štiri 65-palčne televizorje: Philips OLED804, Sony AF9, Panasonic GZ2000 in LG C9. Vsi štirje modeli so bili popolnoma prekriti, tako da ni nihče izmed sodelujočih vedel, za kateri model glasuje.

Prvi del testa: prikaz osnovnih tehnoloških razlik
Da bi zagotovili enake konkurenčne pogoje, so se testi začeli po istem standardu neodvisnih kalibracij, za kar je poskrbela strokovna uredniška ekipa skupine FWD Media. To so storili tako, da so zmanjšali možnosti interne obdelave slike pri vsakem televizorju in s tem omogočili prikaz osnovnih tehnoloških razlik med različnimi blagovnimi znamkami, ki so jih nato lahko primerjali na testu. Uporabili so širok izbor vsebin z desetimi posnetki, ki so bili dvakrat predvajani z medijskega računalnika, v živo prek Netflixa ali prek blu-ray 4K z X-boxa. Pri testu s kalibrirano sliko je zmagal Philipsov OLED804 z 38 %, Sonyjev AF9 je dosegel 30 %, LG je bil tretji, Panasonic pa četrti.

Philips TV – veliki zmagovalec tudi pri obdelavi kakovosti slike
Nato so televizorje nastavili na način “živahno” ali “dinamično”. Vsak od proizvajalcev televizorjev za prikaz najboljših zmogljivosti obdelave slike namreč uporablja tehnologije, ki omogočajo najbolj neposredno primerjavo kakovosti slike. Gledalcem so dvakrat prikazali 12 posnetkov iz medijskega računalnika, ki so v živo prenašali Netflix in prek Blu-raya 4K. Rezultati testa v načinu “živahno” so bili bolj izraziti, saj je 69 % občinstva tehničnih entuziastov glasovalo za Philips OLED804, na drugem mestu pa je pristal Panasonic GZ2000 s 15 %.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © Tehnokrat | Vse pravice pridržane. | Newsphere by AF themes.