Lenovo stavi na alternativno resničnost

Številni proizvajalci iz sveta elektronike iščejo nove vire prihodkov in nove poslovne modele. Eden uspešnejših pri tem početju utegne biti Lenovo, ki potencial vidi na področju obogatene in navidezne resničnosti.

Med poslovnimi novostmi, predstavljenimi na konferenci Accelerate, z oznako pametnejši je vsekakor nova podznamka naprav ThinkReality. Ta bo poslovnim strankam nudila novo strojno in programsko opremo s področja rabe obogatene resničnosti (AR), s katero bodo podjetja dosegla boljšo podporo, krajše čase popravil in vzdrževanja, odpravila napake pri delu, pohitrila kompleksne delovne procese, izboljšala kakovost izobraževanj in sodelovanja ter ustvarila prihranke.

Platforma ThinkReality uporabnikom omogoča interakcijo in sodelovanje s 3D in digitalnimi informacijami v realnem svetu, s čimer izboljša njihovo zaznavanje konteksta in učinkovitost. Platforma podpira različne naprave in storitve iz oblaka, zato jo podjetja enostavno umestijo v svoje poslovno okolje ter upravljajo z rešitvami AR in VR ne glede na operacijski sistem, oblačno storitev ali napravo.

Prva naprava v družini ThinkReality so očala ThinkReality A6. Gre za lahka očala, ki zaposlenim omogočajo ogled vsebin v obogateni resničnosti brez uporabe rok. Namenjena so poslovnim okoljem, ki želijo še dodatno izboljšati produktivnost zaposlenih. Očala tehtajo 380 gramov in nudijo 40-stopinjski pogled na vanje vgrajena zaslona, ki ju odlikuje polna visoka ločljivost (1080p). Očala ThinkReality A6 so tako ena najbolj zmogljivih očal v svojem razredu, saj jih poganja mobilna platforma Qualcomm Snapdragon 845 Mobile XR Platform, na kateri teče operacijski sistem Android. Vgrajena je tudi optična tehnologija Lumus in namenski procesor za obdelavo pogleda Intel Movidius Vision Processing Unit (VPU).

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.