16. aprila 2024

Tehnokrat

Moč tehnologije.

Sonyjeve zvočne inovacije

1 min read

Na Sonyjevo povabilo v Budimpešto na ogled avdio in video novosti z letnico 2019 sem se z veseljem odzval. Všeč mi je bilo, kar sem videl (to sem pričakoval), še toliko bolj pa tisto, kar sem slišal.

Sonyjevi inženirji še kako dobro vedo, da je zvok polovica kinotečne izkušnje. A ker smo uporabniki “smotani” in si želimo vse tanjših televizorjev, v njih zmanjka prostora za dobre zvočnike (kakovosten zvočnik rabi globino). Sony tako kot drugi proizvajalci omenjeno zadrego rešuje z zvočnimi policami. Zaradi edinstvenih tehnologij digitalne obdelave signalov, ki jih zmore zvočni procesor Vertical Surround Engine, lahko zvočna poliča HT-X8500 poustvari kar do 7.1.2-kanalni prostorski zvok brez dodatnih zvočnikov. Vgrajeni dvojni globokotonec zagotavlja globoke nizke tone, z vključenim načinom Cinema Mode, ki je eden od sedmih optimiziranih zvočnih načinov, pa lahko vsak film doživimo v najboljši luči.

Tu je še nekoliko cenejši, a bolj zmogljiv sistem HT-S350, opremljen z globokotoncem, ki zagotavlja impresiven prostorski zvok in mogočne nizke tone. Edinstvena in izboljšana tehnologija Sony S-Force PRO Front Surround in podpora za 5.1-kanalno dekodiranje prinašata širši in natančnejši prostorski zvok kot kadarkoli prej. Tako kot sistem HT-X8500 se zna s televizorjem in drugimi uporabnikovimi napravami povezati tako žično (HDMI in avdio priključki) kot brezžično (preko povezave Bluetooth).

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © Tehnokrat | Vse pravice pridržane. | Newsphere by AF themes.