23. aprila 2024

Tehnokrat

Moč tehnologije.

Bravo tv mojstri

2 min read

Sony je z novo generacijo pametnih televizorjev iz družine BRAVIA poskrbel za izjemno kakovostno nadgradnjo. In to kakšno! Novi paradni konji BRAVIA MASTER AG9 4K HDR OLED, ki so na voljo s 77-,65- ali 55-palčno diagonalo zaslona, so približno za polovico tanjši od lanskih modelov. A tisto, kar je res pomembno, je izjemna kakovost prikazane slike, za katero je poleg matrike OLED zadolžen predvsem najnovejši slikovni procesor X1 Ultimate. Ta premore novo tehnologijo, poimenovano Pixel Contrast Booster, ki z osupljivo barvitostjo natančno poustvari vse od najtemnejših črnin do najsvetlejših barv. Televizorji so napredovali tudi na zvočnem področju, saj so po novem združljivi tako z najnovejšim zvočnim formatom Dolby Atmos® kot tudi z načinom TV Centre Speaker Mode in tehnologijo Acoustic Surface™ Audio+, ki oddaja zvok iz samega zaslona in tako uskladi sliko in zvok za povezano in poglobljeno visokokakovostno doživetje prostorskega zvoka.

Slika, kot so si jo zamislili ustvarjalci filmov
Filmofile bo razveselil podatek, da so modeli iz družine BRAVIA MASTER tudi tovarniško umerjeni, in sicer na referenčni vir video vsebin iz pretočne storitve Netflix (Netflix Calibrated), zato bodo gledalci uživali v pestri ponudbi zabavnih vsebin s platforme Netflix natanko tako, kot so si zamislili ustvarjalci. Da bi natančno predstavili vizijo in namen ustvarjalcev, pa so ti televizorji tudi del certifikacijskega programa IMAX® Enhanced, ki je rezultat sodelovanja med inženirji podjetja Sony in podjetij IMAX in DTS® ter ustvarjalci vsebin.

Sonyjeva novost, da zaslon z vibriranjem ustvarja zvok, je vsekakor ena bolj domiselnih in v praksi uporabnih.

Nov daljinec
Sonyjevi inženirji so po dolgih letih prenovili tudi daljinski upravljalnik, a so to storili zelo povprečno. Malce so premetali najbolj pogosto uporabljane tipke in pri premijskih modelih dodali kovinsko ploščico. Prostora za napredek je, vsaj pri daljincu, torej še ogromno.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © Tehnokrat | Vse pravice pridržane. | Newsphere by AF themes.