19. aprila 2024

Tehnokrat

Moč tehnologije.

Alcatel ostaja osredotočen na nižji srednji razred

2 min read

dav

Alcatel je še pred uradnim odprtjem sejma MWC 2019 v Barceloni predstavil letošnje novosti. Kot so poudarili v podjetju, gre za prvi val novosti, drugega napovedujejo za drugo polovico leta.

Tokrat predstavljeni mobilniki ciljajo na manj in srednje zahtevne uporabnike, pohvalno pa ostajajo zvesti svojemu poslanstvu – za odštet denar uporabniku ponuditi kar največ tehnologije in vrednosti.

Novi Alcatelovi mobilniki z letnico 2019.

Alcatel 3 – demokratizacija inovacij in oblikovanja
Bržkone najbolj posrečen predstavnik je novi Alcatel 3, ki premore hišni (beri: TCLjev) 5,94-palčni zaslon Super Full View z razmerjem stranic 19,5 : 9, s katerim telefon dosega kar 88-odstotno razmerje med zunanjimi merami in zaslonom. Za tekočo izkušnjo ob ogledu fotografij, video posnetkov, igranju iger ali brskanju po spletu skrbi osemjedrni procesor Qualcomm Snapdragon, podprt s 4 GB delovnega pomnilnika. Tudi pri bateriji proizvajalec ni varčeval, 3500 mAh je za cenovni rang pod dvesto evri razkošno odmerjena zaloga energije, le super hitrega polnjenja ni. Še največji kompromis je moral proizvajalec povleči na področju kamer. Prednji kameri z ločljivostjo 8 Mpik delata družbo na hrbtni strani vgrajeni kameri ločljivosti 13 in 5 Mpik. Inovacije v programski opremi so poskrbele, da zna aplikacija kamere samodejno prepoznati kar 21 različnih scenarijev fotografiranja in samodejno optimizirati nastavitve. Ob fotografiranju v dnevni svetlobi je rezultat tako zelo dober. Ne manjka niti modna funkcija ustvarjanja emotikonov za obogateno resničost (AR). Prednja kamera skrbi tudi za prepoznavanje obraza in hipno odklepanje telefona, za dodaten nivo zaščite pa je na hrbtni strani vgrajen še bralnik prstnih odtisov. Zelo všeč sta mi bili tudi prelivajoči se barvni kombinaciji ohišja – obe v navezi z modro barvo.

Kdor bi rad prihranil 50 evrov, si lahko omisli tudi nekoliko šibkejši model Alcatel 3L (139€), večina prihranka gre na račun zgolj štirijedrnega procesorja (še vedno pa je vgrajen Snapdragon). Telefon poganja Android 8.1 Oreo, ki pa bo, tako kot pri ostalih modelih, v drugi polovici leta nadgrajen na Android 9 Pie.

Nove prelivajoče se barvne kombinacije so lepa dodana vrednost v tem cenovno občutljivem razredu. Telefoni dajejo občutek, da stanejo precej več denarja.

Alcatel 1S – najboljša osnovna izkušnja
Cenovno dostopni telefoni so pogosto polni (pre)velikih kompromisov. A na 109 evrov cenjeni Alcatel 1S to izjavo postavlja na glavo. Telefon, ki že premore najnovejši Android, za malo več kot stotaka prinaša 5,5-palčni HD+ zaslon, 3 GB delovnega pomnilnika in 32 GB prostora za hrambo podatkov. Baterija zmogljivosti 3060 mAh zlahka zagotavlja celodnevno, v primeru manj zahtevnih uporabnikov pa kar večdnevno avtonomijo. Par kamer (13 + 2 Mpik) še vedno premore več avtomatiziranih nastavitev in načinov fotografiranja, ki poskrbijo za nasmeh manj zahtevnih uporabnikov. Za to ceno bomo težko našli boljši telefon.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © Tehnokrat | Vse pravice pridržane. | Newsphere by AF themes.