18. aprila 2024

Tehnokrat

Moč tehnologije.

HTC in vse bolj prepričljiva navidezna resničnost

1 min read

Tajvanski HTC, ki velja za vodilno podjetje na področju navidezne resničnosti za osebno rabo, je na sejmu CES 2019 napovedal novosti, ki na novo opredeljujejo, kako doživljamo navidezno resničnost (VR). Z Vive Pro Eye, novim naglavnim sistemom z vgrajenim sledenjem očem, je vrhunska VR-izkušnja iz Vive Pro postala še boljša. Z vključitvijo sledenja očem bo novi Vive Pro Eye, ki bo naprodaj spomladi, podjetjem in razvijalcem omogočil, da zberejo več podatkov o svojih okoljih za usposabljanje, pomagajo pri optimizaciji delovanja računalnika in VR ter ponudijo oblikovanje izdelkov.

Poleg tega je Viveport, HTC-jeva globalna trgovina aplikacij za vsebine VR, napovedala neomejen dostop z Viveport Infinity, tako da je vsa najboljša vsebina vedno na voljo. V omenjeni knjižnici je že več kot 500 naslovov.

HTC je prav tako predstavil komplet za razvijalce za prihodnje naglavne sisteme, Vive Cosmos, ustvarjene z novo stopnjo dostopnosti in enostavnosti uporabe. Predstavljen skupaj s Cosmosom, sistem Vive Reality System na novo opredeljuje, kako bi moral VR izgledati v času sodobnega računalništva, z novimi načini za prikazovanje vsebin in prenos uporabnikov v VR-okoljih. Vive Reality System vključuje tako operativne kot izkustvene elemente, ki vplivajo na celoten portfelj izdelkov Vive in bodo najprej na voljo z Vive Cosmos. V okviru projekta je Vive najavil dogovor z Mozillo, da bi predstavil prvi Vive namenski brskalnik VR.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © Tehnokrat | Vse pravice pridržane. | Newsphere by AF themes.