19. aprila 2024

Tehnokrat

Moč tehnologije.

Mobilna zaščita najmlajših

2 min read

V podjetju A1 Slovenija so predstavili novo varnostno storitev, ki je namenjena zaščiti najmlajših uporabnikov mobilnih tehnologij. A1 Guard namreč prinaša varnejši internet za otroke. Statistika kaže, da kar 82 odstotkov otrok uporablja internet vsak dan oziroma večkrat na teden. Obenem kar 67 odstotkov staršev meni, da bi bila možnost omejevanja dostopa otrok do škodljivih vsebin uporabna.

A1 Slovenija sedaj staršem nudi rešitev A1 Guard, s katero bodo svoje otroke lažje obvarovali pred nevarnostmi, ki jih prinaša uporaba interneta, v sodelovanju s centrom za varnejši internet Safe.si pa tudi osvešča in izobražuje starše in otroke o nevarnostih interneta.

»Starši se vse bolj zgodaj odločajo za dodelitev pametnega telefona svojim otrokom, a le redko poskrbijo za njihovo varnost na internetu. S storitvijo A1 Guard želimo staršem pomagati, da sebe obvarujejo pred nepredvidenimi stroški, otroke pa pred virusi, pornografskimi, nasilnimi in drugimi neželenimi vsebinami. Hkrati bodo lahko enostavno določili dneve in ure, ko bo otrok imel dostop do mobilnega interneta,« je dejal Jure Bohinc, direktor za upravljanje ponudbe in vrednosti v A1 Slovenija.

»Tehnične rešitve, kot je A1 Guard, so lahko staršem v pomoč pri zaščiti otrok pred nevarnostmi na spletu. Moramo pa se zavedati, da imajo vse tehnične rešitve omejene zmožnosti in da nobena ne zagotavlja 100-odstotne zaščite. Zato je treba tehnične rešitve nujno združiti z osveščanjem otrok in staršev o nevarnostih na spletu in izobraževanjem o načinih zaščite pred njimi,« je dodal Marko Puschner, sodelavec Safe.si s Fakultete za družbene vede.

Poleg storitve A1 Guard je A1 predstavil dva nova paketa za otroke – A1 GO! XS KIDZ za 4,99 in A1 GO! S KIDZ za 11,99 evra mesečno, pri čemer je storitev A1 Guard prve tri mesece brezplačna, potem pa stane 1,99 evra na mesec. Starši lahko A1 Guard aktivirajo in z njo upravljajo kar z aplikacijo Moj A1.

Več informacij o A1 Guard: www.A1.si/kidz

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © Tehnokrat | Vse pravice pridržane. | Newsphere by AF themes.