Najmanjši igričarski računalnik

Mikro računalniški sistemi so v zadnjih letih vse bolj priljubljeni, eden najbolj prepoznavnih, poleg modela Raspberry Pi pa je Intel NUC. No, lani je v ta segment vstopil tudi Gigabyte s škatlicami, posrečeno poimenovanimi BRIX. V začetku meseca so predstavili linijo BRIX Pro za zhatevnejše uporabnike, z modelom BRIX Gaming pa so nasmešek narisali tudi na moj obraz.

GIGABYTE_BRIX_Gaming_01

Gigabyte BRIX Gaming lahko brez kančka dvoma proglasim za najmanjši igričarski računalnik, saj se v ohišju, katerega prostornina ne dosega niti 0,9 litra, skriva kup vročih in zmogljivih čipov. Mikro računalnik, namenjen igram, namreč poganjša štirijedrni procesor AMD A8-5557M APU, temu pa pri računanju grafičnih podob pomaga še dodatna grafična ploščica/tiskovina, na kateri deluje ena najzmogljivejših grafik za prenosne računalnike AMD Radeon R9 M275X. Kombinacija je sicer na moč čudna, saj ne izkorišča CrossFire možnosti, ki jih ponujajo nekateri modeli procesorjev APU in grafik Radeon. V majhnem ohišju je prostora le še za dve ploščici pomnilnika SO-DIMM DDR3L ter mSATA pogon SSD.

GIGABYTE_BRIX_Gaming_02

Ohišje, ki meri vsega 6 x 12,8 x 11,5 cm, postreže s štirimi vmesniku USB 3.0, slikovnima izhodoma HDMI ter Mini DisplayPort, gigabitnim mrežnim priključkom ter izhodom za slušalke. Jasno, kot se za računalnik z letnico 2014 spodobi, BRIX Gaming obvlada tudi povezovanje v vsa brezžična omrežja (vključno z ac). Edina stvar, ki pri tem računalniku ni majhna, je žal njegova cena, saj bo zanj treba odšteti več kot šest stotakov.

GIGABYTE_BRIX_Gaming_03

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.