24. aprila 2024

Tehnokrat

Moč tehnologije.

Sonyjev žepni projektor

2 min read

Sony je danes najavil prihod ultra-prenosnega mobilnega projektorja MP-CD1 v Evropo, kjer ga lahko pričakujemo že to pomlad. Projektor, ki je velik toliko kot dlan, lahko z razdalje samo 3,5 metra ustvari sliko z diagonalo do 3 metrov (120 palcev). Resnično vsestranski projektor, ki tehta vsega 280 gramov, v trenutku vsako površino spremeni v širok zaslon. Ker ga odlikuje skoraj povsem tiho delovanje, je idealen za poslovne predstavitve na poti, igranje iger, dogodke na prostem ali filmske večere z družino.

Dinamičen zaslon projektorja uporablja tehnologijo DLP® IntelliBright™ z naprednimi algoritmi za procesiranje slike, kar izboljša svetlost slike brez povečanja porabe energije iz vgrajene baterije.
Zaradi edinstvene zasnove projektorja, se ta kljub visoki svetilnosti le minimalno segreva. Vse te izjemne lastnosti so združene v izdelku žepne velikosti, ki je prejel nagrado za oblikovanje iF 2018 Design Award.
S svetilnostjo 105 ANSI lumnov in vgrajeno 5.000 mAh baterijo, je mogoče projicirati jasno in svetlo sliko kar dve uri. Čas uporabe pa je moč še podaljšati z enostavnim priklopom na napajalnik s standardnim priključkom USB-C tudi med delovanjem projektorja. Združljivost s priključkom USB-C pomeni, da s seboj ni treba prenašati dodatnega napajalnika, za katerega se tako rado zgodi, da ga kje pozabimo. Pri uporabi na prostem lahko projektor MP-CD1 enostavno polnimo ali napajamo tudi iz prenosne baterije.

Projektor odlikuje izjemno hiter zagon, saj je v petih sekundah po pritisku na gumb že pripravljen za uporabo. Za priklop na najrazličnejše vire slike, vključno z osebnim računalnikom ali celo igralno konzolo PlayStation, je na voljo več možnosti, ki jih nudi povezava HDMI. Tako boste v samo nekaj sekundah brez motenj v poteku sestanka lahko sliko zaslona delili z vsemi prisotnimi. Kot dodatna oprema je na voljo tudi adapter HDMI , ki se napaja iz USB priključka in omogoča brezžično povezovanje z najrazličnejšimi napravami – vključno s pametnimi mobilniki in tabličnimi računalniki.

Mobilni projektor MP-CD1 ima vgrajeno samodejno izravnavo perspektive za popolno sliko brez popačenj tudi pri projiciranju pod kotom. Način dinamične slike pa izboljša slike in videoposnetke tako, da nastavi optimalno svetlost in nasičenost barv. Za več svobode pri projiciranju iz kateregakoli položaja in površine, tudi s stropa, se na spodnjem delu ohišja nahaja navoj za stativ.

Projektor MP-CD1 bo v Evropi na voljo aprila 2018 po maloprodajni ceni približno 400 evrov.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © Tehnokrat | Vse pravice pridržane. | Newsphere by AF themes.