25. aprila 2024

Tehnokrat

Moč tehnologije.

Ergonomska miška

2 min read

Če izdelek nosi oznako ERGO v imenu, jasno namiguje, da gre za ergonomsko rešitev. Toliko bolj, če so črke napisane z veliko začetnico. Logitech MX ERGO pa ni miška, kot bi napačno sodili, temveč “trackball”, oziroma sledilna kroglica (po domačem pravopisu sodeč).

MX ERGO je prva Logitechova inovativna sledilna kroglica po skoraj desetletju in ponuja posamezniku prilagojeno udobje z edinstveno nastavljivo osjo, natančnim sledenjem z večnamensko povezljivostjo. Kot večletni uporabnik “trackballa” verjamem, da je MX ERGO prava izbira za navdušence nad sledilnimi kroglicami ter tiste, ki iščejo alternative miškam in sledilnim ploščicam.

V primerjavi z uporabo standardne miške MX ERGO zmanjša mišični napor za petino (20 %). Nastavljiva os omogoča prilagajanje naklona od 0 do 20 stopinj, kar izboljša držo in položaj zapestja. Po zaslugi skrbno zasnovane oblike so uporabnikovi prsti in dlan vedno podprti, zgornji sloj iz mehke gume pa zagotavlja udobje in odličen oprijem za ure in ure dela.

MX ERGO je opremljena z najnovešo tehnologijo sledenja, ki omogoča hitrejšo in natančnejšo navigacijo, poleg tega pa lahko s pritiskom na gumb kadarkoli prilagodimo hitrost in natančnost kurzorja za optimalen nadzor. Eno polnjenje baterije zdrži do štiri mesece (!), odvisno od uporabe. Logitech celo trdi, da skoraj prazno baterijo ena sama minuta polnjenja napolni za cel dan dela z MX ERGO.

S programom Logitech Flow, ki ga lahko brezplačno prenesemo kot del programske opreme Logitech Options in z Easy-Switch lahko uporabo večih računalnikov resnično ponesemo na nov nivo. Brezšivno lahko preklapljamo med dvema računalnikoma z eno miško ter med njima celo kopiramo ter prenašamo vsebine, slike in dokumente.

Cena, povprašate? 109 evrov. Ni pretirano, sploh z vidika manj obremenjenega zapestja je to naložba v zdravje.

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © Tehnokrat | Vse pravice pridržane. | Newsphere by AF themes.