Težkokategorniki iz Lenova

Družba Lenovo se je lani reorganizirala in razdelila v tri ključne poslovne enote. Ena se ukvarja z računalniki in periferijo, druga z mobilnimi napravami in rešitvami, tretja pa z rešitvami za podatkovne centre. In prav slednja je danes domači javnosti predstavila svoje delo. Lenovo Slovenija je namreč na področju prodaje strežnikov, sistemov hrambe podatkov in omrežnih rešitev precej uspešnejši od matične korporacije.

“Po podatkih družbe IDC za zadnje četrtletje je naš tržni delež kar 27 odstotkov, torej je skoraj vsak tretji prodani strežnik v Sloveniji opremljen z logotipom Lenovo. Korporacija je letos temeljito prenovila oddelek za podatkovne centre, zato si v prihodnje obetamo zdravo rast. Globalno je družba Lenovo s 7-odstotnim tržnim deležem tretji največji proizvajalec strežnikov in opreme za podatkovne centre,« je povedal Jovan Glamočanin, direktor Lenovo Slovenija in vodja regije SEA v Lenovu.

Družba Lenovo je v zadnjih letih strankam po svetu prodala 2,5 milijona strežnikov. Strežnike in druge rešitve za podatkovne centre proizvaja v petih tovarnah, njihova skupna zmogljivost je več kot sto izdelanih strežnikov na uro. Nova tovarna na Madžarskem ima izjemno pozitiven vpliv na slovensko tržišče, saj stranke 90 odstotkov naročenih izdelkov prejmejo prej kot v sedmih dneh od naročila. Agilnost proizvodnje in neposredna bližina skladišča rezervnih delov sta prispevala k izdatni optimizaciji dobavne verige. Stroškovna učinkovitost proizvodnje in dobave pa povečujeta konkurenčnost Lenovo izdelkov na domačem trgu.

Meja je superračunalnik
Več kompaktnih strežnikov pogosto sestavlja tudi računalniške grozde pa tudi superračunalniške sisteme. Lenovo je izdelal tudi trenutno najhitrejši na Intelovi arhitekturi temelječ superračunalnik, ta je kar 12-krat zmogljivejši od svojega predhodnika Marenostrum 3. Marenostrum 4, ki deluje v okviru raziskovalnega centra v Barceloni, opravlja več za človeštvo pomembnih nalog. Raziskovalci namreč z njegovo pomočjo raziskujejo in napovedujejo spremembe podnebja po svetu, napovedujejo morebitne tsunamije, iščejo zdravila za najbolj zahrbtne bolezni itd.

»Lenovo je eden redkih ponudnikov zahtevnejših 8-procesorskih strežnikov, večina tekmecev svojo ponudbo zaključi pri 4-procesorskih sistemih. Stranke pri nas dobijo vse na enem mestu, nenazadnje je pri nas meja postavljena res visoko – dobavimo lahko tudi superračunalnik,« je sklenil Glamočanin.

Zanesljivost delovanja je že dve desetletji in pol zaščitni znak družbe Lenovo. Na področju strežnikov ThinkServer se podjetje lahko pohvali z najbolj zanesljivimi rešitvami, saj je čas nedelovanja zaradi vzdrževanja ali popravil manjši od odstotka (naprave so izdelane za delovanje v režimu 24/7/365). Z novo generacijo Lenovo uvaja tudi napredno programsko opremo ThinkAgile, s katero še poveča učinkovitost IT-okolij podjetij.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.