Google delno prevzema HTC?

Ko človek dobi na mail sporočilo za medije, ki ga delno objavljam v nadaljevanju, težko potegne drugačen zaključek. Sploh če ve, da da HTC-ju že lep čas ni z rožicami postlano. Za kaj sploh gre?

Google in HTC sta danes najavila dokončni sporazum, po katerem se bodo določeni zaposleni v podjetju HTC, ki so že sedaj delali na področju razvoja pametnih telefonov Pixel, pridružili podjetju Google. Kot del posla bo HTC od Googla prejel 1,1 milijarde USD v gotovini. Google bo pridobil tudi neizključno licenco za HTC-jevo intelektualno lastnino. Sporazum je poglobitev več kot desetletje dolgega strateškega partnerstva med podjetjema HTC in Google na področju razvoja vrhunskih pametnih telefonov.

Ta sporazum prav tako podpira HTC-jevo strategijo na področju pametnih telefonov lastne blagovne znamke, omogoča oblikovanje bolj racionalnega nabora izdelkov, večjo operativno učinkovitost in finančno prilagodljivost. HTC bo obdržal celotno razvojno oziroma inženirsko znanje – trenutno strokovnjaki delajo na naslednjem paradnem konju med pametnimi telefoni, ki bo nasledil HTC U11. HTC bo tudi še naprej gradil ekosistem na področju navidezne resničnosti oziroma posla na področju izdelkov in tehnologij VIVE ter tehnologij prihodnje generacije, kot so IoT, obogatena resničnost in umetna inteligenca.

Za podjetje Google sporazum predstavlja nadaljnjo zavezo vlaganju v pametne telefone in, na splošno, v svoj rastoči posel s strojno opremo. Kot že omenjeno bo imel Google dostop tudi do intelektualne lastnine, kar je izvrstno za nadaljnji razvoj družine pametnih telefonov Pixel. Nenazadnje sporazum predstavlja Googlovo pomembno investicijo na Tajvanu kot ključnem trgu inovacij in tehnologij.

V bistvu se mi zadeva bere nekako takole: Google si bo zagotovil proizvajalca za mobilnike Pixel, cena za HTC-jev VR pa je verjetno bila previsoka, ali pa Google v navidezno resničnost (še/sploh) ne verjame.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.