25. aprila 2024

Tehnokrat

Moč tehnologije.

Wiko – novo ime v Slovenskem mobilnem prostoru

2 min read

Kdo ali kaj je Wiko? Wiko je francoski proizvajalec mobilnih telefonov, ki se je med drugim odločil predstaviti tudi slovenskim potrošnikom. Podjetje, ki deluje od leta 2011, ima za svoje poslanstvo demokratizacijo mobilnih tehnologij, torej lahko od njega pričakujemo cenovno dostopne, a spodobno zmogljive mobilnike. In prav takšne so pokazali tudi na sejmu IFA.

Glavna novost je družina mobilnikov Wiko VIEW, ki dokazuje, da zaslonov z razmerjem stranic 18 : 9 ne znata narediti zgolj LG in Samsung, temveč tudi ostali. Rob novih mobilnikov je resnično tanek, zaslon zaseda skoraj vso površino ohišja. Za piko na i je Wiko omogočil tudi delitev zaslona na polovico – v tem primeru dobimo dva povsem enaka kvadratna dela slike. Družina VIEW prinaša tri modele telefonov, in sicer VIEW, VIEW XL ter VIEW PRIME.

Prvi in zadnji premoreta 5,7-palčni zaslon ločljivosti HD+, medtem ko je različica XL opremljena s 6-palčnim zaslonom. Telefoni imajo med 3 in 4 GB delovnega pomnilnika in od 16 GB prostora za hrambo podatkov naprej. Vsi sprejmejo po dve kartici SIM in imajo nameščen Android Nougat, ki bo v prihodnje nadgradljiv tudi v osmico, torej Android Oreo.

Ker so namenjeni predvsem mlajši populaciji, stavijo predvsem na vgrajene kamere. Osnovna in XL različica telefonov VIEW imata tako na prednji strani vgrajeno t. i. selfie kamero ločljivosti kar 16 Mpik, na hrbtni strani pa kamero s senzorjem 13 Mpik in tehnologijo 52 MP Super Pixel. Model VIEW PRIME pa gre še korak dlje, saj ima tudi na prednji strani vgrajeni dve kameri (20 + 8 Mpik), ki zajameta res širok kot (120°) pa tudi hrbtna kamera zmore 16 Mpik (ozr. 64 MP Super Pixel). Vsi novinci premorejo kovinsko ohišje z vgrajenim bralnikom prstnih odtisov, na voljo pa bodo v štirih barvnih kombinacijah: črni, zlati, temno zeleni in rdeči. Cene se bodo začele pri 179 evrih (VIEW) oziroma 269 evrih (VIEW PRIME).

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © Tehnokrat | Vse pravice pridržane. | Newsphere by AF themes.