20. aprila 2024

Tehnokrat

Moč tehnologije.

RX0 za japonski preporod v svetu miniaturnih kamer

1 min read

Sony za svojo na sejmu IFA predstavljeno novotarijo z oznako RX0 pravi, da gre za ultra-kompakten, robusten in vodoodporen fotoaparat, s katerim prinaša pregovorno vrhunsko kakovost slike, znano za serijo RX v kraje, kamor si noben fotoaparat še ni upal. V bistvu je v kompaktnem ohišju, odpornem na vodo, udarce in lom, vgrajena tehnologija fotoaparata, ki bi rad tekmoval s kamerami GoPro. Podobne so namreč tudi njegove zunanje mere 59×40,5×29,8 mm in teža (110 gramov).

Za zajem videa v ločljivosti 4K skrbi slikovni senzor pasme CMOS, na katerem svetlobo in barve lovi kar 15,3 milijona slikovnih pik. Fiksen širokokotni objektiv ZEISS®Tessar T 24mm skrbi za kakovostno optiko, ki jo elektronika še nadgradi – rezultat sta odličen najkrajši čas zaklopa (do 1/32000) in možnost fotografiranja do 16 slik na sekundo. RX0 obvlada tudi kakšen kreativni trik, npr. predvajanje super počasno zajetega videa, video ustvarjalcem pa omogoča, da lahko upravljajo z več kamerami hkrati.

Da ga povprečnost ne zanima, RX0 dokazuje tudi z res zasoljeno ceno 850 evrov, za katero lahko sicer dobimo tudi ducat kitajskih tekmecev.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © Tehnokrat | Vse pravice pridržane. | Newsphere by AF themes.